09 dec '19 t/m 10 dec '19

All Over / Acts Of Love

ICK & Toneelgroep Oostpool / Emio Greco en Pieter C. Scholten / Marcus Azzini
Koop uw kaarten
5e rang va €10 - 1e rang va €32,50
Sluiten
09 dec '19 t/m 10 dec '19

All Over / Acts Of Love

ICK & Toneelgroep Oostpool / Emio Greco en Pieter C. Scholten / Marcus Azzini

In All Over – Acts of Love geven dansers en spelers zich over aan de liefde. Hannah van Wieringen schrijft vijf liefdesduetten en Emio Greco en Pieter C. Scholten creëren een choreografie. Regisseur Marcus Azzini brengt alles samen in een door Theun Mosk ontworpen ruimte, waarin lichaam en taal elkaar vinden.

Duur NNB
Genre Dans & Theater
Locatie Grote Zaal

Dans en taal vinden elkaar in de zoektocht naar de liefde.

In All Over – Acts of Love tonen dansers en spelers hun driften en hun totale overgave aan de liefde. Marcus Azzini: ‘Liefhebben is een aaneenschakeling van momenten van overgave. Het vraagt om een bereidheid, een beschikbaarheid die niets te maken heeft met ideeën of vaste structuren.’ Hannah van Wieringen, die eerder bewerkingen en teksten maakte voor Oostpool, schrijft speciaal voor deze voorstelling een nieuwe toneeltekst. Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en regisseur Marcus Azzini bewonderen elkaars werk. In All Over – Acts of Love komt die bewondering samen in een voortdurende flirt tussen twee theaterdisciplines.

Marcus Azzini is artistiek leider van Toneelgroep Oostpool. Hij maakt beeldend en fysiek theater, steeds weer met de vraag: wat betekent het om mens te zijn? In zijn regies streeft Azzini naar een verbeelding van het persoonlijke: de directe lichamelijke en emotionele verhouding van een mens tot andere mensen en de wereld. Zijn recente voorstelling People, Places & Things sleepte diverse vijfsterrenrecensies in de wacht. ‘Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen’, schreef de Volkskrant.

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten werken al sinds 1995 samen en zijn oprichters van ICK Amsterdam. Greco en Scholten willen met hun werk een nieuw dansvocabulaire ontwikkelen waarin plaats is voor kwetsbaarheid en voor de fysieke impulsen van het lichaam. De zoektocht naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam is een belangrijke drijfveer voor hun dansproducties.

Credits

tekst Hannah van Wieringen
choreografie Emio Greco, Pieter C. Scholten
regie Marcus Azzini
scenografie Theun Mosk
kostuums Clifford Portier
dans o.a. Arad Inbar, Sophia Dinkel en Edward Lloyd
spel Ludwig Bindervoet en Kendrick Etmo

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Onze afdeling Educatie maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod.

Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Educatie | Marije Wiggers | marije@ita.nl

Bekijk de agenda

Bekijk ook

Language NP Language no problem De VoorlopersDans Uri Ivgi & Johan Greben De Voorlopers
Sluiten De Voorlopers Uri Ivgi & Johan Greben
24 okt '19
Internationaal gerenommeerde danskunstenaars brengen ode aan het idealisme.
Language NP Language no problem ZeitigungDans Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker Zeitigung
Sluiten Zeitigung Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker
29 okt '19 t/m 31 okt '19
Een jonge danser-choreograaf geeft een nieuwe gestalte aan Zeitigung, een choreografie van de wereldberoemde choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, op live uitgevoerde pianomuziek van Bach, Brahms, Schönberg en Webern.
Language NP Language no problem VALDans Schweigman& VAL
Sluiten VAL Schweigman&
14 okt '19 t/m 05 nov '19
Extra voorstelling bijgeboekt op 5 november! <br /> Het gezelschap van Boukje Schweigman staat bekend om zijn unieke theatertaal: als bezoeker beland je in een woordeloos universum, waarin de zintuigen op scherp worden gezet. Met haar nieuwste voorstelling VAL, die zij maakte met Calefax en Yannis Ky...
Language NP Language no problem SOLASDans LeineRoebana SOLAS
Sluiten SOLAS LeineRoebana
09 nov '19
‘Een vitaal kwintet vol liefdevolle branie,’ schreef de Volkskrant over hun laatste voorstelling Sweet Demon. LeineRoebana komt nu met een nieuwe voorstelling SOLAS, wederom een spannende mix tussen dans, zang, muziek en tekst.
Language NP Language no problem An evening with William ForsythePerspectief Internationaal Theater Amsterdam An evening with William Forsythe
Sluiten An evening with William Forsythe Internationaal Theater Amsterdam
12 nov '19
Tijdens An evening with... praten we aan de hand van video- en beeldfragmenten met vooraanstaande internationale kunstenaars over hun werk.
Language NP Language no problem A Quiet Evening of DanceDans William Forsythe / Sadlers Wells A Quiet Evening of Dance
Sluiten A Quiet Evening of Dance William Forsythe / Sadlers Wells
13 nov '19 t/m 16 nov '19
Slim, onvoorspelbaar, virtuoos: maak kennis met de dansgrootmeester William Forsythe in een programma met verschillende choreografieën.