All Over / Acts Of Love

Sluiten

All Over / Acts Of Love

ICK & Toneelgroep Oostpool / Emio Greco en Pieter C. Scholten / Marcus Azzini

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
All Over / Acts Of Love
ICK & Toneelgroep Oostpool / Emio Greco en Pieter C. Scholten / Marcus Azzini
5e rang va €10 - 1e rang va €32,50

In All Over – Acts of Love geven dansers en spelers zich over aan de liefde. Hannah van Wieringen schrijft vijf liefdesduetten en Emio Greco en Pieter C. Scholten creëren een choreografie. Regisseur Marcus Azzini brengt alles samen in een door Theun Mosk ontworpen ruimte, waarin lichaam en taal elkaar vinden.

Duur NNB
Genre Dans & Theater
Locatie Grote Zaal
Met Engelse boventiteling

Dans en taal vinden elkaar in de zoektocht naar de liefde.

In All Over – Acts of Love tonen dansers en spelers hun driften en hun totale overgave aan de liefde. Marcus Azzini: ‘Liefhebben is een aaneenschakeling van momenten van overgave. Het vraagt om een bereidheid, een beschikbaarheid die niets te maken heeft met ideeën of vaste structuren.’ Hannah van Wieringen, die eerder bewerkingen en teksten maakte voor Oostpool, schrijft speciaal voor deze voorstelling een nieuwe toneeltekst. Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en regisseur Marcus Azzini bewonderen elkaars werk. In All Over – Acts of Love komt die bewondering samen in een voortdurende flirt tussen twee theaterdisciplines.

Marcus Azzini is artistiek leider van Toneelgroep Oostpool. Hij maakt beeldend en fysiek theater, steeds weer met de vraag: wat betekent het om mens te zijn? In zijn regies streeft Azzini naar een verbeelding van het persoonlijke: de directe lichamelijke en emotionele verhouding van een mens tot andere mensen en de wereld. Zijn recente voorstelling People, Places & Things sleepte diverse vijfsterrenrecensies in de wacht. ‘Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen’, schreef de Volkskrant.

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten werken al sinds 1995 samen en zijn oprichters van ICK Amsterdam. Greco en Scholten willen met hun werk een nieuw dansvocabulaire ontwikkelen waarin plaats is voor kwetsbaarheid en voor de fysieke impulsen van het lichaam. De zoektocht naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam is een belangrijke drijfveer voor hun dansproducties.

Bekijk hier de digitale versie van het programmaboek.

Geen zin om alleen te gaan? Ga op clubdate met Do-More.nl.

Pers

"De wonderschone dialogen worden belichaamd door een prettig speelse Bindervoet en een ontwapenende Etmon, én begeleid door het dansensemble van ICK Amsterdam."
"In haar wonderschone nieuwe tekst onderzoekt Hannah van Wieringen de plaats van verliefdheid in het licht van de klimaatcrisis."
"De liefdevolle ontmoeting tussen twee vreemden wordt mooi geïllustreerd door een duet tussen dans en toneel."
NRC ★★★★

"Een prachtig toneelbeeld, indringende poëtische teksten en sierlijke sensuele choreografieën."
Theaterparadijs ★★★★


“Hartverwarmende voorstelling is actueel en tijdloos.”
Scènes ★★★★

Credits

tekst Hannah van Wieringen
choreografie Emio Greco, Pieter C. Scholten
regie Marcus Azzini
scenografie Theun Mosk
kostuums Clifford Portier
dans o.a. Arad Inbar, Sophia Dinkel en Edward Lloyd
spel Ludwig Bindervoet en Kendrick Etmo

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Onze afdeling Educatie maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod.

Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Educatie | Marije Wiggers | marije@ita.nl

Bekijk ook

Language NP Language no problem LOVE Club Guy & Roni / GöteborgsOperans Danskompani / Slagwerk Den Haag Dans LOVE
Sluiten LOVE Club Guy & Roni / GöteborgsOperans Danskompani / Slagwerk Den Haag
LOVE ❤ is een portret van de liefde in de 21ste eeuw. Club Guy & Roni werkt voor deze voorstelling samen met GöteborgsOperans Danskompani, een van Europa’s meest vooraanstaande dansgezelschappen. Ook staat Slagwerk Den Haag op toneel om de dansers live te begeleiden.
Language NP Language no problem A Quiet Evening of Dance William Forsythe / Sadlers Wells Dans A Quiet Evening of Dance
Sluiten A Quiet Evening of Dance William Forsythe / Sadlers Wells
Slim, onvoorspelbaar, virtuoos: maak kennis met de dansgrootmeester William Forsythe in een programma met verschillende choreografieën.