Angela (a strange loop)

Angela (a strange loop)
07 jun '23 t/m 09 jun '23
Susanne Kennedy, Markus Selg

Voor Angela (a strange loop) nemen regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg het leven van een vrouw als uitgangspunt om het individuele leven als een reis weer te geven en te vragen wat het betekent om vandaag de dag een mens te zijn.

Festival Holland Festival

Duur 90 minuten, zonder pauze
Genre Theater
Taal Engels
Boventiteling Nederlands

Angela (a strange loop)

‘Wat maakt Angela, Angela?’ Dat willen de Duitse regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg weten. Om daar achter te komen nemen ze Angela's bestaan als dramatisch materiaal en volgen haar van haar geboorte tot haar dood en daarna. Hun reis begeleidt haar door alledaagse situaties: ziekte en herstel, waken en slapen, geboren worden en baren, ouder worden en sterven. De aanname is dat Angela bestaat uit miljoenen ervaringen en dat sommige daarvan weerspiegelen wat anderen haar hebben verteld. Angela zou uiteindelijk slechts een vreemde loop kunnen zijn, een eindeloze reeks.

Susanne Kennedy en Markus Selg onderzoeken het nieuwe machtsevenwicht dat bestaat tussen lichamen, technische objecten en machines. -|-Met een posthumanistische esthetiek en een multimediale aanpak maken ze gebruik van de vervorming die de acteurs krijgen door het spel van maskers, de lipsynched dialogen en de "doppelgängers" uit de Germaanse folklore. Angela (a strange loop) neemt ons mee op een diepe duik in het vraagstuk van identiteit en bewustzijn. Angela leidt ons naar een van de fundamentele vragen van het bestaan: wat is de aard van de werkelijkheid en wat vertegenwoordigt "ik"?

Susanne Kennedy: 'In veel tradities is virtuele realiteit iets waar men lang over heeft nagedacht, zoals Plato's Allegorie van de grot, is theater ook een illusie. Theater is ook een technologie van simulatie. Een ander instrument om te reflecteren op onze eigen werkelijkheid.'

Credits

concept Susanne Kennedy, Markus Selg
regie Susanne Kennedy, Markus Selg
zakelijke leiding Something Great
distributie SomethingGreat
productie UltraworldProductions
coproductie ThéâtreNational Wallonie-Bruxelles, Kunstenfestivaldesarts, Theater der Welt, Festival d’Avignon, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz Berlin
tekst Susanne Kennedy, MarkusSelg
decor Markus Selg
performers Diamanda La Berge Dramm, Ixchel Mendoza Hernández, Kate Strong, Tarren Johnson, Dominic Santia
dramaturgie Helena Eckert
-|-licht RainerCasper
geluid Richard Alexander
montage Richard Alexander
soundtrack Diamanda Dramm, Richard Alexander
live muziek Diamanda Dramm
video design RodrikBiersteker, Markus Selg
kostuumontwerp AndraDumitrascu 
coregie FriederikeKötter
artistieke productieleiding Philip Decker
technische productieleiding Sven Nichterlein
internationatle distributie Rui Silveira
management SomethingGreat
tourleiding Niki Fischer

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Ammodo, Kulturstiftung des Bundes, Holland Festival

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

MEER HOLLAND FESTIVAL

Language NP Language no problem Exótica Amanda Piña, nadaproductions Dans Exótica
Sluiten Exótica Amanda Piña, nadaproductions
06 jun '23 t/m 07 jun '23
In het begin van de twintigste eeuw hadden veel dansers en choreografen uit verschillende delen van de wereld veel succes in Europa. Toch raakten ze in de vergetelheid omdat ze niet in de westerse canon pasten. Met EXÓTICA blaast choreograaf Amanda Piña hun werk nieuw leven in.
Language NP Language no problem Angela (a strange loop) Susanne Kennedy, Markus Selg Theater Angela (a strange loop)
Sluiten Angela (a strange loop) Susanne Kennedy, Markus Selg
07 jun '23 t/m 09 jun '23
Voor Angela (a strange loop) nemen regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg het leven van een vrouw als uitgangspunt om het individuele leven als een reis weer te geven en te vragen wat het betekent om vandaag de dag een mens te zijn.
Language NP Language no problem Lemniskata Lukas Avendaño Dans Lemniskata
Sluiten Lemniskata Lukas Avendaño
12 jun '23 t/m 14 jun '23
Een abstract decor met enorme, met touw bespannen frames, een geluidsontwerp voor pre-koloniale instrumenten en een krachtige groepschoreografie, maken het eerste grootschalige danswerk van de Mexicaanse kunstenaar Lukas Avendaño tot een poëtische reis.
Language NP Language no problem penthesileaITA–EnsembleTheater penthesilea
Sluiten penthesilea ITA-ensemble / Eline Arbo
15 jun '23 t/m 25 jun '23
In dit verschroeiende drama over een fatale liefde kolkt een zinderende passie die onstuitbaar naar de oppervlakte dringt.
Language NP Language no problem Vake Poes; of hoe God verdween Lisaboa Houbrechts, laGeste (les ballets C de la B + kabinet k) Theater Vake Poes; of hoe God verdween
Sluiten Vake Poes; of hoe God verdween Lisaboa Houbrechts, laGeste (les ballets C de la B + kabinet k)
16 jun '23 t/m 17 jun '23
Hoe werken verborgen trauma’s uit het verleden door in het heden? Vake Poes; of hoe God verdween is een familie-epos dat drie generaties overspant vanuit het perspectief van een jong meisje.
Language NP Language no problem Dragons Eun-Me Ahn Dans Dragons
Sluiten Dragons Eun-Me Ahn
20 jun '23 t/m 21 jun '23
Met hun hedendaagse én traditionele dansen, te midden van een speels futuristische setting met holografische projecties, onthullen dansers uit verschillende Aziatische landenhun hoop en visie voor de toekomst. Een kleurrijk vuurwerk!
Language NP Language no problem Bros Romeo Castelluci, Socìetas Theater Bros
Sluiten Bros Romeo Castelluci, Socìetas
24 jun '23 t/m 25 jun '23
Waar en waarom ontstaat geweld? Met adembenemende beelden en geluid toont Romeo Castellucci in Bros hoe het meest brute geweld zonder enig aanwijsbaar kwaad kan ontstaan.