Angela (a strange loop)

Sluiten
Holland Festival

Angela (a strange loop)

Susanne Kennedy, Markus Selg

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Angela (a strange loop)
Susanne Kennedy, Markus Selg

Voor Angela (a strange loop) nemen regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg het leven van een vrouw als uitgangspunt om het individuele leven als een reis weer te geven en te vragen wat het betekent om vandaag de dag een mens te zijn.

Festival Holland Festival

Duur 90 minuten, zonder pauze
Genre Theater
Taal Engels
Boventiteling Nederlands

Angela (a strange loop)

‘Wat maakt Angela, Angela?’ Dat willen de Duitse regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg weten. Om daar achter te komen nemen ze Angela's bestaan als dramatisch materiaal en volgen haar van haar geboorte tot haar dood en daarna. Hun reis begeleidt haar door alledaagse situaties: ziekte en herstel, waken en slapen, geboren worden en baren, ouder worden en sterven. De aanname is dat Angela bestaat uit miljoenen ervaringen en dat sommige daarvan weerspiegelen wat anderen haar hebben verteld. Angela zou uiteindelijk slechts een vreemde loop kunnen zijn, een eindeloze reeks.

Susanne Kennedy en Markus Selg onderzoeken het nieuwe machtsevenwicht dat bestaat tussen lichamen, technische objecten en machines. -|-Met een posthumanistische esthetiek en een multimediale aanpak maken ze gebruik van de vervorming die de acteurs krijgen door het spel van maskers, de lipsynched dialogen en de "doppelgängers" uit de Germaanse folklore. Angela (a strange loop) neemt ons mee op een diepe duik in het vraagstuk van identiteit en bewustzijn. Angela leidt ons naar een van de fundamentele vragen van het bestaan: wat is de aard van de werkelijkheid en wat vertegenwoordigt "ik"?

Susanne Kennedy: 'In veel tradities is virtuele realiteit iets waar men lang over heeft nagedacht, zoals Plato's Allegorie van de grot, is theater ook een illusie. Theater is ook een technologie van simulatie. Een ander instrument om te reflecteren op onze eigen werkelijkheid.'

Credits


concept, tekst en regie Susanne Kennedy
concept en scenografie Markus Selg
uitvoering Diamanda La Berge Dramm, Ixchel Mendoza Hernández, Kate Strong, Tarren Johnson, Dominic Santia
stemmen Diamanda La Berge Dramm, Cathal Sheerin, Kate Strong, Rita Kahn Chen, Rubina Schuth, Tarren Johnson, Susanne Kennedy, Ethan Braun Dominic Santia, Ixchel Mendoza Hernández, Marie Schleef, Ruth Rosenfeld
sound design en montage Richard Alexander
soundtrack Richard Alexander, Diamanda La Berge Dramm
live muziek Diamanda La Berge Dramm
video-ontwerp Rodrik Biersteker, Markus Selg
kostuumontwerp Andra Dumitrascu
dramaturgie Helena Eckert
lichtontwerp Rainer Casper
artistieke samenwerking + reisleiding Friederike Kötter Stage
assistente Lili Süper
artistieke kostuumassistente Anastasia Pilepchuk, Anna Jannicke regie
stagiair Tobias Klett
-|-
productie ULTRAWORLD PRODUCTIONS
management Something Great Artistic
productieleiding Philip Decker
technische productieleiding Sven Nichterlein
decorbouw Stefan Pilger
internationale distributie Rui Silveira - Something Great
tournee manager Niki Fischer - Something Great
coproducenten Wiener Festwochen (Wenen), Festival d'Automne à Paris & Odéon - Théâtre de l'Europe (Parijs), Festival d'Avignon (Avignon), Holland Festival (Amsterdam), Kunstenfestivaldesarts (Brussel), National Theatre Drama / Prague Crossroads Festival (Praag), Romaeuropa Festival (Rome), Teatro Nacional de São João (Porto) en Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz (Berlijn)

Wereldpremière 11 mei 2023 in Théâtre National Wallonie Bruxelles als onderdeel van Kunstenfestivaldesarts

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

MEER HOLLAND FESTIVAL

Language NP Language no problem Hamlet Christiane Jahaty Theater Hamlet
Sluiten Hamlet Christiane Jahaty
21 jun '24 t/m 23 jun '24
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.