Artist Talk: Alida Dors

Sluiten

Artist Talk: Alida Dors

ITA Academy

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Artist Talk: Alida Dors
ITA Academy

Een blik achter de schermen en gesprekken met de makers het voorstellingsbezoek nog interessanter. Daarom organiseert ITA Academy ook dit seizoen een reeks Artist Talks: verdiepende gesprekken met inspirerende makers over hun werk en werkwijze, drijfveren, inspiratiebronnen en fascinaties.

Artist Talks vinden voor of na een voorstelling van de betreffende maker plaats en bieden verdieping om in een bredere context naar het werk te kijken.

Duur 60 minuten, na de voorstelling
Locatie Nieuwe Foyer
Taal Nederlands

Meld u aan voor gratis toegang

In deze eerste Artist Talk van het seizoen gaat moderator Carolien Borgers in gesprek met Alida Dors, na afloop van de voorstelling Primisi.

Alida Dors, theatermaker en choreograaf, belichaamt onder andere de principes vanuit de hiphopcultuur: learning by doing, crew mentality en each one teach one. Ze klinken door in al het werk dat Alida maakt, want bij haar is elk team meerstemmig. Met de eigenheid van elk crewlid, met tekst, met muziek, en een krachtige, rijke danstaal is één en één in Alida’s werk altijd minimaal drie. Sinds 2020 is zij als artistiek directeur verbonden aan Theater Rotterdam, en geeft sindsdien vorm aan de artistieke koers van het TR makers huis.

-|-In een gesprek van een uur bespreken we haar oeuvre, werkwijze, fascinaties en wensen voor de toekomst en reflecteren we gezamenlijk op het theaterlandschap en welke rol Dors inneemt.

Voorafgaand aan de Artist Talk, is de voorstelling Primisi te zien, maar u bent ook welkom om enkel bij de Artist Talk aan te schuiven.