Between Us

Sluiten
Julidans

Between Us

Sarah Huygens Jawla (NL/BE)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Between Us
Sarah Huygens Jawla (NL/BE)
€15,-

Herkenning en ongemak in een rauwe, trance-achtige voorstelling over diversiteit en identiteit.

Julidans NEXT
Locatie Melkweg
Aanvangstijd 19.00
Wereldpremière

Een wereld vol intimiteit en nabijheid

De jonge Sarah Huygens-Jawla, Vlaamse maker met West-Afrikaanse roots, viel Julidans op. Dat komt omdat haar dansvoorstellingen dicht op de huid zitten, rauw en dramatisch zijn. In haar werk bewandelt ze het dunne koord tussen realiteit en theater. De voorstellingen gaan over thema’s als identiteit en gender. De persoonlijke verhalen van de performers vormen altijd het uitgangspunt, die kunnen leiden tot zowel herkenning als ongemak.

Net als in Women in Love (2018) spelen in Between Us vrouwen de hoofdrol. Maker en performers gaan op zoek naar de essentie van vrouwelijke energie. De toeschouwer wordt meegenomen naar een andere wereld. Een wereld vol intimiteit en nabijheid. Huygens-Jawla werkt hiervoor met performers van binnen als buiten de queer community.

-|-Ter voorbereiding trainde Huygens-Jawla bij Atsushi Takenouchi, wereldwijde expert in de Japanse Butohdans. Het is zowel een dans- als een transformatietechniek, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor het bewustzijn. De bewegingen die ontstaan in het onderbewuste, worden bij Huygens-Jawla aangevuld met persoonlijke ervaringen van de performers. Zo komen innerlijk en uiterlijk, onderwereld en bovenwereld samen in een intense voorstelling over liefde, vriendschap, jezelf mogen zijn en ontmoeting.

Huygens-Jawla studeerde in 2015 af aan de Hogeschool voor de Kunsten. Daarna ging ze op zoek naar haar eigen 'maakvorm', waarvoor ze de persoonlijke verhalen en de lichamen van spelers als uitgangspunt neemt. Ze voelt zich uitgedaagd om haar zwarte identiteit mee te nemen in haar werk om verder uit te zoeken hoe haar identiteit, met wortels in zowel Europa als West-Afrika, haar makerschap beïnvloedt. Huygens-Jawla werd geselecteerd voor het Nieuwe Makers-traject van het Bijlmer Parktheater en de Nieuwe Makersregeling van het Fonds voor Podiumkunsten. Binnen dit traject ontwikkelde ze Between Us bij het Bijlmer Parktheater, vaste partner van Julidans.

Between US ITA Julidans

Credits

Producent: Bijlmer Parktheater
Concept, choreografie: Sarah Huygens Jawla
Performers: Naïma Souhaïr & Ana Portela, Joanne Purperhart & Ying Matthijsse, Ro Verwey & Claudia Lantini
Componiste: Dizzi Geetha
Vormgeefster: Annelies Shakison
Dramaturgie: Maaike Schuurmans
Coach: Saundra Williams
Zakelijk leidster: Savan Huisman
Productieleidster: Joan Esajas
Financieel mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, BNG Cultuurfonds

Voor deze voorstelling heeft u geen Corona-toegangsbewijs nodig

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

Meer

Language NP Language no problem Private Song Alexandra Bachzetsis (CH/GR) Dans Private Song
Sluiten Private Song Alexandra Bachzetsis (CH/GR)
Private Song is een dansvoorstelling en een mini-concert; een charismatische performance over man-vrouw-cliché's met live gezongen Griekse blues.
Language NP Language no problem OMG Igor Vrebac (NL/BA) / De Nieuwe Oost Dans OMG
Sluiten OMG Igor Vrebac (NL/BA) / De Nieuwe Oost
Fysieke extase en collectieve euforie. Drie dansers zoeken het geloof op trampolines.
Language NP Language no problem Making Dances - Dancing Replies Lucinda Childs (VS) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (IT/DE) & Martha Graham (US) & Tim Etchells / Dance On Ensemble (DE) Dans Making Dances - Dancing Replies
Sluiten Making Dances - Dancing Replies Lucinda Childs (VS) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (IT/DE) & Martha Graham (US) & Tim Etchells / Dance On Ensemble (DE)
Uit het oude, zegt een Japans spreekwoord, leren we nieuwe dingen. Dit inspireerde Ty Boomershine en zijn gezelschap Dance On Ensemble tot een bijzonder project.