IDFA: Breaking Social

Sluiten
IDFA

IDFA: Breaking Social

Fredrik Gertten

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
IDFA: Breaking Social
Fredrik Gertten

Inventarisatie van de gevolgen van groeiende sociale ongelijkheid en corruptie, en de inspanningen van gewone mensen om radicale, positieve verandering te bewerkstelligen. Met Rutger Bregman (De meeste mensen deugen) als getuige-deskundige.

Festival IDFA
Locatie Rabozaal

Duur 93 minuten
Genre Film

Nederlandse première

Breaking Social


Hard werken en netjes belasting betalen – dat is de taak van de gehoorzame burger. Maar dit ‘sociaal contract’ lijkt behoorlijk afgebrokkeld. Mensen die het makkelijkst geld verdienen, geven daar het minst voor terug: ze sluizen kapitalen weg naar belastingparadijzen, boren voor een zacht prijsje de grond leeg, gebruiken hun politieke macht om nog meer geld te verdienen.In deze soms droef, soms hoopvol stemmende inventarisatie van het afkalvende systeem toont filmmaker Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) hoe corruptie en sociale ongelijkheid een wereldwijd toenemend probleem vormen, maar dat er óók nog genoeg mensen zijn die deze trend willen keren.
-|-
Activisten in diverse landen vertellen wat hen deed besluiten om in opstand te komen, en hoe ze worden tegengewerkt.
Beelden van hun dagelijks leven worden afgewisseld met bespiegelingen van de Nederlandse historicus Rutger Bregman (auteur van de bestseller De meeste mensen deugen) en de Amerikaanse auteur Sarah Chayes, die zoeken naar een antwoord op de vraag of corruptie wereldwijd zal winnen, of dat eerlijkheid toch het langst duurt.

Over IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

Meer IDFA

Meer IDFA in ITA