Cabaret Deconstruit

Sluiten

Cabaret Deconstruit

LeineRoebana / Dyane Donck Company

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Cabaret Deconstruit
LeineRoebana / Dyane Donck Company

Verwarrend en ontregelend: Cabaret Deconstruit biedt met burleske lichtheid en sardonisch genoegen een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen waarin één ding duidelijk is: zo kan het niet langer! Met muziek, zang, dans en spoken word toont de voorstelling hoe een leefbare toekomst eruit kan zien.

LeineRoebana presenteert in deze duistere dagen hoogpolig vermaak. Welgekozen bewegingen, voze woorden, zang en welluidende klanken werpen hun broze ritmes uit over de problemen van onze tijd. Aangezet door de dwaashoofden die hun instrument beroeren en hun lichaam en ziel in dienst stellen van de kunst, vertellen de verhalen zichzelf.

Duur 65 minuten
Genre dans
Taal language no problem

25 minuten voor aanvang nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel.

Cabaret Deconstruit


Voor Cabaret Deconstruit werken LeineRoebana en componiste Dyane Donck met tekstman Erik Bindervoet aan een voorstelling waarin muziek, zang, dans en spoken word moeiteloos versmelten tot een nachtmerrielogica die opmerkelijke overeenkomsten met de werkelijkheid vertoont.

Michael Jahoda, gezegend met een doorrookte basstem en vliegensvlugge tapdansvoeten, neemt ons als M.C. mee in de wereld van zijn eigen hoofd. Omdat hij niet meer weet hoe hij moet lopen, gaat hij op zoek naar oplossingen. Geen enkele daarvan helpt hem of de wereld vooruit. Ondertussen ondergaat hij nachtmerries die het apocalyptisch einde van de wereld - en van zijn droom - aankondigen.
-|-
De samenwerking tussen LeineRoebana - geroemd om hun eigenzinnige dansidioom, fantastische dansers en de niet aflatende inspanningen om disciplines tot een nieuwe eenheid te versmelten; Dyane Donck gewaardeerd om haar avontuurlijke projecten waarin ze pop, klassiek, beeldende kunst en elektronisch muziek verbindt en Erik Bindervoet geliefd om zijn associatieve consonanties, klankvertalingen van James Joyce tot de Beatles, staat garant voor een uniek, avontuurlijk gewoven tapijt van dans, muziek en tekst waarin de contouren zichtbaar worden van een wereld waarin de menselijke angst voor eindigheid bewaarheid wordt.

Dansersfonds eert choreografenduo LeineRoebana

Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana ontvangen dit jaar de Prijs van Verdienste van Stichting Dansersfonds '79.

Uit het juryrapport: 'De twee zijn op indrukwekkende wijze trouw gebleven aan hun eerste uitgangspunt: op intuïtieve wijze associatieve voorstellingen creëren, waarin ‘fysiek denken’, waarachtigheid en de autonome kracht van dans vooropstaan. Daarbij kiezen ze nadrukkelijk voor de combinatie van live-dans met live-muziek, met als resultaat een reeks imponerende voorstellingen.'

Over de gezelschappen


Het dansgezelschap LeineRoebana van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana staat nationaal en internationaal bekend om haar opwindende fysieke danstaal en vernieuwende interacties en vervlechtingen met muziek en andere disciplines die zij opvoert op bijzondere locaties, festivals, in het groen en in het theater. Met nieuwsgierigheid zoekt zij de dialoog op met andere culturen, subculturen, diverse maatschappelijke sectoren en verschillende kunstdisciplines. Met de overtuiging dat openheid en kwetsbaarheid de motor zijn voor vernieuwing. Muziek heeft een gelijkwaardige plaats in de gelaagde producties en bewegen zowel dansers als musici. Muziek en dans vormen samen een geheel. Eén adem. Een muzikale gedachte zet zich voort in beweging. Het lichaam wordt muziek.
-|-
Dyane Donck Company is de organisatie rond componist Dyane Donck, die als initiator, artistiek leider, uitvoerder en spin in het web sinds 2010 multidisciplinaire projecten ontwikkelt en uitvoert. Muziek is altijd het uitgangspunt bij haar projecten; gecomponeerde muziek met invloeden uit opera, pop en soundscape, waarbij elektronica en technologie een grote rol spelen. Van daaruit ontwikkelt zij muziektheatervoorstellingen, koptelefoonopera’s, geluidssculpturen, multidisciplinaire projecten en innovatieve sound apps. Met een opleiding in beeldende kunst, elektronische muziek en technologie, werkt ze veelvuldig samen met kunstenaars uit andere disciplines.

In de media

Theaterkrant (keuze van de criticus)

'Als kijker onderga je Cabaret Deconstruit als een droom.'

Trouw

'Grote troef is de vierkoppige band van componist Dyane Donck met een geweldige clash van klassiek, elektronica en pop. Geflankeerd door mezzosopraan Els Mondelaers wordt moeiteloos geschakeld van verstilde celloklanken naar een rauwe punkuitbarsting.'

Volkskrant

'Eigenzinnig is Cabaret Deconstruit zeker, gedurfd ook, en vreemd genoeg bij vlagen troostrijk door plotse referenties aan een angstaanjagende, politieke actualiteit, waarvan je zou hopen dat die slechts een nachtmerrie was vol dansende woorden.'

BN De Stem

'Een snelle aaneenschakeling van acts, waarin feest en ondergang hand in hand gaan.'

CREDITS


concept en choreografie Andrea Leine, Harijono Roebana
compositie Dyane Donck
dansers Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda, e.a.
musici Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacqueline Hamelink, Els Mondelaers
-|-
tekst Erik Bindervoet
lichtontwerp Jeroen Smith

Cabaret Deconstruit
is een productie van LeineRoebana in co-productie met Dyane Donck Company. Cabaret Deconstruit is mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Breda, Fonds Podiumkunsten en de vrienden en donateurs van LeineRoebana.

meer dans

Language NP Language no problem Tien Junior Company / Het Nationale Ballet Dans Tien
Sluiten Tien Junior Company / Het Nationale Ballet
12 mrt '24 t/m 13 mrt '24
Vier eigentijdse premières, één klassiek meesterwerk
Language NP Language no problem Remla Redo, Denden en Amsterdams Andalusisch Orkest Dans Remla
Sluiten Remla Redo, Denden en Amsterdams Andalusisch Orkest
26 mrt '24
Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA.
Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
01 apr '24 t/m 02 apr '24
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
03 apr '24 t/m 05 apr '24
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.
Language NP Language no problem Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Assembly Hall
Sluiten Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
22 apr '24 t/m 24 apr '24
Assembly hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite, viert in april haar Nederlandse première in ITA.
Language NP Language no problem WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans WE, the EYES
Sluiten WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
02 mei '24
WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering.
Language NP Language no problem Hatched Ensemble Mamela Nyamza Dans Hatched Ensemble
Sluiten Hatched Ensemble Mamela Nyamza
20 mei '24 t/m 21 mei '24
HATCHED ENSEMBLE is de uitbreiding van Mamela Nyamza's originele en veelgeprezen solowerk HATCHED uit 2008, een autobiografisch werk waarin de choreografe reflecteerde op haar leven als moeder, lesbienne en kunstenaar.
Language NP Language no problem SPRING Introdans Dans SPRING
Sluiten SPRING Introdans
21 mei '24 t/m 22 mei '24
Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.