Cirkel solo's

Sluiten
Julidans

Cirkel solo's

Dalton Jansen (NL) / Sherise Strang (NL)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Cirkel solo's
Dalton Jansen (NL) / Sherise Strang (NL)

Speciaal voor de eerste editie van Dansdagen Haarlem afgelopen april, creëerden jonge choreografen met diverse dansstijlen ieder een ‘cirkelsolo’: een choreografie gedanst door één danser binnen een verlichte cirkel. Dit resulteerde in een intens en intiem danstweeluik waarbij het publiek in een kring om de danser heen zit. Wegens groot succes nu ook te zien tijdens Julidans.

Festival Julidans
Programmaonderdeel Julidans On Stage / Julidans NL

Locatie Bijlmer Parktheater
Duur 45 minuten
Genre Dans
Taal Language no problem

Twee indringende danssolo’s in een lichtcirkel


In UNseen verkent Sherise Strang haar meest kwetsbare kant. Ze onderzoekt de impact van een fysiek litteken en de emotionele littekens die het achterlaat. Het is een ontdekkingsreis naar erkenning, het verlangen om gezien te worden, en het omarmen van alle facetten van zichzelf.

In Dear Future Me neemt de bekroonde maker Dalton Jansen je mee op een opwindende reis naar een futuristische wereld. Gehuld in glitterpak betreedt Jansen een nieuw universum waar urban en hedendaagse dans samenkomen. De choreografie verkent niet alleen de grenzen van het fysieke lichaam, maar ook de grenzen van de verbeelding.
-|-
De solo’s zijn gemaakt in opdracht van Schuur en Stadsschouwburg Haarlem met steun van Provincie Noord-Holland (impuls startende makers)

Over Sherise Strang

Sherise Strang studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De afgelopen jaren heeft ze samen met haar zus (Gianine Strang) onderzoek gedaan naar de helende krachten van dans en beweging. Dans is energie en ze is zich daarom steeds meer gaan richten op de helende kracht ervan. In haar werk is Sherise op zoek naar puurheid, het onverwerkte en nieuwe verbindingen.

Over Dalton Jansen

Choreograaf Dalton Jansen is een alumnus van de Urban Contemporary Dance Academy in Amsterdam. Hij won de afgelopen jaren verschillende prijzen voor zijn choreografieën. In 2017 won hij The Double Collective Games, een grote internationale danscompetitie in Frankrijk. In 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op. Bijzonder aan Dalton is dat hij zich naast het ontwikkelen en produceren van prachtige, prijswinnende dansvoorstellingen actief inzet voor kansarme jongeren die worstelen met mentale gezondheid, iets wat maar weinig mensen in het culturele veld van hem weten. Dit zie je direct of indirect terug in zijn composities. Sociale betrokkenheid is een belangrijke waarde in zijn danstaal.

MEER JULIDANS