Dare to Say

Sluiten

Dare to Say

Nederlands Dans Theater 2

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Dare to Say
Nederlands Dans Theater 2
€ 39,50

Nederlands Dans Theater (NDT) presenteert met veel enthousiasme het tweede programma van het seizoen 2020-2021, uitgevoerd door NDT 2. Dare to Say brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan.

aanvang 20:00
duur nnb
locatie Rabozaal

Twee wereldpremières

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een briljante carrière als danser in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Zijn stuk voor Dare to Say wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

De avond wordt live muzikaal begeleid door musici van Het Balletorkest.

Alexander Ekman

Alexander Ekman (Zweden) begon zijn carrière als choreograaf toen hij nog danste bij NDT 2. Eerder danste hij ook bij het Koninklijk Ballet van Zweden en het Cullberg Ballet. Voor NDT creëerde hij o.a. de balletten Cacti (2010), Left Right Left Right (2012), Maybe Two (2013), Definitely Two (2013) en FIT (2018). Ekman is een wereldwijd veelgeprezen choreograaf en maakte werk voor vele andere gezelschappen waaronder het Göteberg Ballet en het Ballet de l’Ópera de Paris.

Dimo Milev

Dimo Milev (Bulgarije) studeerde aan de National Ballet School of Sofia. Hij danste bij verschillende dansgezelschappen, waaronder Compañia Nacional de Danza, werk van William Forsythe, Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, Wim Vandekeybus en Jiří Kylián. Sinds 2009 werkt hij als freelance danser en choreograaf. In 2019 maakte Milev voor het eerst werk voor NDT 2 in Up & Coming Choreographers. Dit seizoen creëert hij een wereldpremière voor de reguliere programmering van NDT 2.

Language NP Language no problem Endlessly Free Nederlands Dans Theater 1 Dans Endlessly Free
Sluiten Endlessly Free Nederlands Dans Theater 1
In het openingsprogramma van dit seizoen presenteert NDT 1 een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite.