Dare to Say

Dare to Say
06 nov '20 t/m 02 dec '20
Nederlands Dans Theater 2
€ 39,50

Nederlands Dans Theater (NDT) presenteert met veel enthousiasme het tweede programma van het seizoen 2020-2021, uitgevoerd door NDT 2. Dare to Say brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan.

aanvang 20:00
duur nnb
locatie Rabozaal

Twee wereldpremières

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een briljante carrière als danser in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Zijn stuk voor Dare to Say wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.

De avond wordt live muzikaal begeleid door musici van Het Balletorkest.

Livestream

Dare to Say wordt live gefilmd en uitgezonden, zodat u in uw eigen huiskamer kunt genieten van de voorstelling die op dat moment in het Zuiderstrandtheater in Den Haag – thuisbasis van NDT – wordt gepresenteerd. Terwijl de dansers zich op het podium in Den Haag bevinden, ziet u ze op hetzelfde tijdstip op het scherm bij u thuis. En dat is allerminst een verdunde theaterervaring! De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om online bezoek zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken. De livestream bestaat uit een inleiding voorafgaand aan de voorstelling en de gehele voorstelling zelf.

Middels de link hieronder koopt u kaarten voor een van de livestreams van het NDT 2-programma Dare to Say op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 november. Met uw ticket voor een livestream kunt u de voorstelling thuis bekijken. U koopt hier dus géén kaarten voor de voorstelling in het theater. In de week voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u via NDT een e-mail met een toegangslink tot de livestream.

Reserveer hier uw tickets

Alexander Ekman

Alexander Ekman (Zweden) begon zijn carrière als choreograaf toen hij nog danste bij NDT 2. Eerder danste hij ook bij het Koninklijk Ballet van Zweden en het Cullberg Ballet. Voor NDT creëerde hij o.a. de balletten Cacti (2010), Left Right Left Right (2012), Maybe Two (2013), Definitely Two (2013) en FIT (2018). Ekman is een wereldwijd veelgeprezen choreograaf en maakte werk voor vele andere gezelschappen waaronder het Göteberg Ballet en het Ballet de l’Ópera de Paris.

Dimo Milev

Dimo Milev (Bulgarije) studeerde aan de National Ballet School of Sofia. Hij danste bij verschillende dansgezelschappen, waaronder Compañia Nacional de Danza, werk van William Forsythe, Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, Wim Vandekeybus en Jiří Kylián. Sinds 2009 werkt hij als freelance danser en choreograaf. In 2019 maakte Milev voor het eerst werk voor NDT 2 in Up & Coming Choreographers. Dit seizoen creëert hij een wereldpremière voor de reguliere programmering van NDT 2.

Language NP Language no problem Quake Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte Theater Quake
Sluiten Quake Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte
03 nov '20 t/m 04 nov '20
Quake is een energieke muzikale (dans)voorstelling van een groep jonge multitalenten. Zij onderzoeken hoe ons verleden in ons doorleeft. Die zoektocht roept soms moeilijke vragen op. Kunnen we de schokgolven uit het verleden breken?
Language NP Language no problem Blasfemie Rapsodie ICK Amsterdam / Emio Greco en Pieter C. Scholten Dans Blasfemie Rapsodie
Sluiten Blasfemie Rapsodie ICK Amsterdam / Emio Greco en Pieter C. Scholten
14 okt '20 t/m 16 okt '20
Dans en samenleving grijpen stevig in elkaar. Of sterker nog, de kracht van dans werkt als motor van verandering. Wat te doen om vergankelijkheid te beteugelen? Het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen?
Language NP Language no problem Endlessly Free Nederlands Dans Theater 1 Dans Endlessly Free
Sluiten Endlessly Free Nederlands Dans Theater 1
02 okt '20 t/m 05 okt '20
In het openingsprogramma van dit seizoen presenteert NDT 1 een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite.