Dorian

Sluiten

Dorian

Noord Nederlands Toneel / Christophe Coppens

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Dorian
Noord Nederlands Toneel / Christophe Coppens
5e rang vanaf €10 – 1e rang vanaf €33,50

Het is het lot van iedere mens: dat schoonheid en jeugd langzaam vervliegen. Maar niet voor Dorian Gray. Dankzij een mysterieus schilderij blijft hij voor eeuwig jong. Zonder consequenties kan hij alles doen wat god en maatschappij verboden hebben. Juist omdat zijn gedrag geen gevolgen heeft, verliest Dorian langzaam zicht op goed en kwaad.

Duur 2 uur 20 minuten, zonder pauze
Gesproken in NL + EN boventiteling
Met voorbeschouwing
Voor theaterliefhebbers

"Leef! Leef het wonderschone leven dat zich binnen in je bevindt. Laat je niets ontnemen. Blijf zoeken naar nieuwe ervaringen. Wees nergens bang voor." Zo’n 125 jaar na het verschijnen van Oscar Wilde’s roman The Picture of Dorian Gray zijn onze obsessie met jeugd en het gevoel dat je alles uit je leven gehaald moet hebben alleen maar toegenomen. Dorian gaat over de verhouding tussen een wereld die vraagt om een zo spetterend mogelijk publiek imago en het individu dat snakt naar communicatie omdat hij bang is alleen achter te blijven.

Dorian wordt geregisseerd door het Belgische veelzijdige talent Christophe Coppens, opgeleid als theatermaker maar vooral bekend als ontwerper en beeldend kunstenaar. Dit jaar had hij groot succes met zijn opera FOXIE! Het Sluwe Vosje in De Munt in Brussel. Coppens stijl is surrealistisch en beeldend en past daarmee uitstekend bij de thematiek van Dorian Gray en bij het Noord Nederlands Toneel.

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United.

Recensies

“ Welbewust stuurt Coppens de voorstelling over de top, met door hemzelf ontworpen kostuums en uitzinnig decor, begeleid door rockmuziek. Het werkt. ”
- NRC ****

“ Oscar Wilde, prototype van de excentrieke dandy, zou zich er vast mee hebben geamuseerd. 'Dorian' van het Noord Nederlands Toneel is de meest krankjorume bewerking ooit van diens enige roman, het klassiek geworden 'Het portret van Dorian Gray' uit 1890. ”
- Trouw ****

“ Dorian gaat over snel, hip en jong in een (kunst-)wereld waarin de marktwaarde belangrijker is dan een serieuze beschouwing over kwaliteit. En hoe dat tot een behoorlijk schizofrene situatie kan leiden. ”
- Theaterkrant

“ De voorstelling wil discipline overschrijdend zijn en ook beeldend werk op de scène laten zien. Coppens doet dat met verve: de scenografie krijgt een belangrijke plaats, met verrassende installaties en lichteffecten. ”
- de Volkskrant **

“ Wilder dan Wilde. ”
- Dagblad van het Noorden ***

“ Visueel prachtige scènes. Laat de kunstenaar Coppens maar schuiven. (..) ook in zijn kostuumontwerp. Wat een weelde. ”
- Dagblad van het Noorden ***