Dragons

Sluiten
Holland Festival

Dragons

Eun-Me Ahn

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Dragons
Eun-Me Ahn

Choreograaf Eun-Me Ahn nodigt dansers uit verschillende Aziatische landen uit die ieder geboren zijn in 2000, het jaar van de draak. Met hun hedendaagse én traditionele dansen, te midden van een speels futuristische setting met holografische projecties, onthullen ze hun hoop en visie voor de toekomst. Een kleurrijk vuurwerk!

Festival Holland Festival

Duur 70 minuten, zonder pauze
Genre Dans
Taal Chinees, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis
Boventiteling Engels

Dragons


Worden draken gevreesd in Europa? In Azië hecht de jeugd aan haar culturele achtergrond, en dus ook aan draken. Daar staan ze symbool voor lichtheid, vreugde en optimisme, maar ook voor wijsheid. Dit alles zet de toon voor een boeiende, burleske en lichtvoetige voorstelling als een caleidoscoop van vormen, kleuren en ritmes, in de typerende, extravagante stijl van Eun-Me Ahn - enfant terrible van de Koreaanse dans.
-|-
De dansers bewegen zich door een wirwar van holografische projecties, in een beweeglijk decor. De dansers, volwassen geworden te midden van een technologische wereld, dragen tegelijkertijd oude culturele tradities mee en geven die elk op hun eigen manier door. In Azië pakt generatie Z de toekomst aan met energie en frisheid; een bron van inspiratie!

Credits


choreografie Eun-Me Ahn
artistieke leiding Eun-Me Ahn
muziek Young-Gyu Jang
kostuums Eun-Me Ahn
decor Eun-Me Ahn
licht Jinyoung Jang
videoregie Taeseok Lee
motion design Taeseok Lee, Minjeong Lee (Addnine)
technische leiding Jimyung Kim
-|-
performers op het podium Eun-Me Ahn, Logyee Jung, Hyekyoung Kim, Yeseul Roh, Hyosub Bae, Uiyoung Jung, Jaeyun Lee, Yongsik Moon
performers op het scherm Nur Syahidah Binti Hazmi, Akari Takahashi, Jiwan Jung, Siko Setyanto, Dwi Nusa Aji Winarno, Guan Ting Zhou
productie Eun-Me Ahn Company, Gadja Productions
coproductie Yeongdeungpo Cultural Foundation, Busan Cultural Center, Théàtre de la Ville - Paris, Biennale de la Danse de Lyon, Festspielhaus St. Pölten, les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Les Halles de Schaerbeek, National Kaohsiung Center for the Arts – Weiwuying
met steun van Arts Council Korea, Indonesian Dance Festival, ASWARA - Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan, Yokohama Red Brick Warehouse N°1

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

MEER HOLLAND FESTIVAL

Language NP Language no problem Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues Theater Dans la mesure de l'impossible
Sluiten Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues
09 jun '24 t/m 11 jun '24
Tiago Rodrigues baseert zijn stuk op de verhalen van hulpverleners in rampgebieden. Zijn pure, integere aanpak maakt een intense, empathische beleving mogelijk van een extreme realiteit die de meesten van ons alleen kennen van het nieuws.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem Signal to Noise Forced Entertainment Theater Signal to Noise
Sluiten Signal to Noise Forced Entertainment
16 jun '24 t/m 18 jun '24
Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus.
Language NP Language no problem ALFA Wunderbaum Theater ALFA
Sluiten ALFA Wunderbaum
20 jun '24 t/m 22 jun '24
In ALFA komt een groep Europese Alfa Romeo-liefhebbers samen om in clubverband hun passie voor het Italiaanse automerk te delen. Ze praten over het clubblad, de invulling van de evenementenkalender en de jaarlijkse buitenlandrit.
Language NP Language no problem Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy Theater Hamlet - In the Folds of Time
Sluiten Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy
21 jun '24 t/m 23 jun '24
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.
Language NP Language no problem The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall Theater The Second Woman
Sluiten The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall
28 jun '24
In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium.