Een leven lang theater: Nita Liem

Sluiten
Lieve Stad 2022

Een leven lang theater: Nita Liem

ITA-Academy / The Need for Legacy

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Een leven lang theater: Nita Liem
ITA-Academy / The Need for Legacy
€ 13

In de serie Een leven lang theater reizen we door de hedendaagse Nederlandse theater- en dansgeschiedenis. In elke aflevering staat steeds een andere kunstenaar centraal wiens werk we gaan belichten middels interview, film- en beeldfragmenten. Daarnaast zullen aankomende makers en performers van één van de Nederlandse theatervakopleidingen met een specifieke vraag komen voor onze hoofdgast. Deze zal hier vanuit haar visie op reageren zodoende dat het publiek meteen een heldere inkijk heeft in het handelen en gedachtengoed van deze kunstenaar.

In deze editie van Een leven lang theater is Nita Liem onze hoofdgast.

Aanvang 14:00 uur
Locatie Grote Zaal
Duur nnb

Nita Liem, geboren in 1962 in Malang, Indonesië, studeerde dansexpressie aan de Theaterschool in Amsterdam. Sinds 1986 raakte ze geïntrigeerd door hip hop dansers en volgde zij hun ontwikkeling van dichtbij. Vanaf 1992 tot 2000 ontpopte zij zich tot een fysiek ingestelde theatermaker, die vorm en beweging geeft aan jongeren die zich ‘van huisuit’ eerder op straat ophielden dan dat zij om wat voor reden dan ook een theater zouden bezoeken.

Nita volgde verschillende internationale workshops en trainingen, ondernam studiereizen en deed onderzoek in New York, Washington, Dakar en Johannesbug.

Samen met theater verslaggever en dramaturg Bart Deuss richt ze in 2000 danstheater Don’t Hit Mama op. Een huis voor talentonwikkeling voor jonge dansers en theatermakers. -|-Het werk van Don´t Hit Mama draait om viering, dans en bewustwording. Houding en mentaliteit spelen daarbij een grote rol.

In dit werk brengt Nita verschillende werelden samen, met inzet van sociale en rituele dansvormen en geïnspireerd door haar eigen ervaring met en kijk op migratie.

Na 20 jaar rond ze die periode af en stopt Don’t Hit Mama. Ze kiest nu voor haar eigen ontwikkeling als kunstenaar, performer, coach en onderzoeker.

Als performer haalt Nita inspiratie uit de Javaanse hofdans en de danstechniek ontwikkeld door de Senegalese Germaine Acogny.

25 maart t/m 3 april

Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

MEER LIEVE STAD,