Filmmaker Talk: Claire Simon

Sluiten
IDFA

Filmmaker Talk: Claire Simon

IDFA

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Filmmaker Talk: Claire Simon
IDFA

Een diepgaand interview met de beroemde Franse filmmaker Claire Simon. Cultuurjournalist Ela Bittencourt duikt in Simons wereld om haar decennialange carrière te bespreken.

Festival IDFA
Locatie Studio 1

Duur 60 minuten
Genre Perspectief

Claire Simon


In een diepgaand interview duikt cultuurjournalist Ela Bittencourt in de wereld van de beroemde Franse filmmaker Claire Simon. Simon wordt geroemd om haar uitgebreide oeuvre dat de grenzen tussen persoonlijk en politiek, en documentaire en fictie doet vervagen. Ze bespreekt openhartig haar decennialange carrière en de transformerende kracht van visuele verhalen.
-|-
In dit boeiende gesprek zal Simons blijvende toewijding aan het in beeld brengen van vrouwenverhalen door middel van haar unieke manier van filmmaken centraal staan. Dit jaar presenteert IDFA Simons intersectionele nieuwe film Our Body.

Over IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

Meer IDFA

Meer IDFA in ITA