Hamlet, de familievøørstelling (8+)

Sluiten

Hamlet, de familievøørstelling (8+)

Theater Rotterdam / Pieter Kramer

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Hamlet, de familievøørstelling (8+)
Theater Rotterdam / Pieter Kramer
5e rang va €10 – 1+ rang va €38,50 / kinderen va €10 -€17,50

De makers van Lang & Gelukkig, Woef Side Story en Snorro komen met een nieuwe familievoorstelling, gebaseerd op het beroemdste stuk aller tijden: Hamlet. Regisseur Pieter Kramer maakt opnieuw een voorstelling die bol staat van de haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Alex Klaassen schrijft nieuwe liedteksten.

Grote Zaal
Duur 2 uur 50 minuten, inclusief pauze
Gesproken in NL
Voor gezinnen met kinderen 8+

Het beroemdste stuk aller tijden met spannende stunts, pophits en een verkleedfeest.

De Deense puberprins Hamlet maakt een hoop ellende mee. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder en een aantal van z’n vrienden is niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die erg in de war raakt. Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een somberman met woede-uitbarstingen.
Elk jaar presenteert Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater) met maker Pieter Kramer een feestelijke voorstelling voor het hele gezin. Dit jaar waagt hij zich aan de bekendste toneelklassieker van William Shakespeare. Hamlet, de familievøørstelling, belooft een visueel spektakel te worden vol clownerie, pophits en fysieke stunts.

Theater Rotterdam is in 2017 ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren.

Pieter Kramer vormt de vaste kern binnen het ensemble van Theater Rotterdam. Sinds 1999 maakt Kramer elk jaar een familievoorstelling, die bij menig gezin vaste prik is tijdens de feestdagen. Met deze theaterstukken won Kramer verschillende prijzen, waaronder die voor Beste Musical (Woef Side Story) en Beste Regie (Gelaarsde Poes). Kramers verfilming van Lang en Gelukkig won drie Gouden Kalveren voor o.a. beste cast en de juryprijs. Kenmerkend aan Kramers’ familievoorstellingen is zijn geheel eigen bewerking van oude klassiekers, de tientallen verkledingen en de inventieve decors.

Recensies

'Hamlet of niet, het maakt weinig uit wat het bronmateriaal is, een theaterfeestje bouwen kunnen ze.'
- De Volkskrant ****

'Vaart, humor, muzikaliteit en intrige komen hier op slimme wijze bij elkaar.'
- Het Parool

'Een flinke dosis Krameriaanse fantasie en een briesende Claudius maken van Hamlet, de familievøørstelling een memorabel reisje naar Elsinore.'
- Theaterkrant

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem Unboxing Ballet Junior Company / Het Nationale Ballet Dans Unboxing Ballet
Sluiten Unboxing Ballet Junior Company / Het Nationale Ballet
Maak kennis met de sterren van de toekomst in een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werken van de eigenzinnige choreografen Daniela Cardim, Wubkje Kuindersma en Milena Sidorova.