Het mooiste blauw

Sluiten
Lieve Stad, 2024

Het mooiste blauw

Studio Figur

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Het mooiste blauw
Studio Figur

Een fantasievolle figurentheatervoorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden buiten proberen te drijven met prachtige en krachtige beelden en muziek. Om te staan voor wie ze zijn.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart, Blauwe Zaal

Duur 45 minuten
Genre Jeugdtheater
Taal Nederlands

Het mooiste blauw


Nog een nacht slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

In Het Mooiste Blauw wordt je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

-|-
Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In onze voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Credits


regie, concept
Noufri Bachdim
spel Ayisha Siddiqi en Pluck Venema
tekst Amro Kasr
kostuums Nadia El Barnoussi
liedjes Roufaida
compositie Sebastiaan Bax
poppen & vormgeving Pluck Venema
scenario Noufri Bachdim & Zeinab El Bouni
schaduwspel Noor Sanders

-|-
regieassistentie Hasse van der Veldt
lichtontwerp Wout Panis
techniek Wout Jansen
marketing Soraya Bendel
productie Romona Sedoc
zakelijke leiding Hans Lebouille

Lieve stad, festival van 20 - 30 maart in Internationaal Theater Amsterdam en de Meervaart.

20 - 30 maart

FESTIVAL LIEVE STAD,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

MEER LIEVE STAD,