IDFA on Stage: Intensely Soulful: Docu-Concert

Sluiten
IDFA

IDFA on Stage: Intensely Soulful: Docu-Concert

Frank Scheffer

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
IDFA on Stage: Intensely Soulful: Docu-Concert
Frank Scheffer

In een lyrische fusie van fragmenten uit Frank Scheffers film in wording over de Syrische klarinettist/componist Kinan Azmeh en liveoptredens van Azmeh en mezzosopraan Dima Orsho krijgt een nieuw verhaal over het huidige Syrië vorm.

Festival IDFA
Locatie Rabozaal

Duur 100 minuten
Genre Film, theater

Wereldpremière

Intensely Soulful


Muziek en kunstenaarschap zijn terugkerende thema’s in het werk van filmmaker Frank Scheffer. Voor IDFA on Stage stelde hij een bijzonder docuconcert samen, waarin fragmenten uit zijn nieuwe lange documentaire (werktitel: Intensely Soulful) worden afgewisseld met livemuziek door de musici die hij in die film portretteert. Klarinettist/componist Kinan Azmeh en mezzosopraan/componist Dima Orsho werden beiden geboren in Damascus en maken al sinds hun jeugd samen muziek. Het uitbreken van de oorlog in Syrië maakte het voor Azmeh onmogelijk om terug te keren, maar gaf de aanzet tot een introspectief onderzoek naar de kracht van kunst in tijden van conflict.
-|-
De filmfragmenten vormen samen met live solo-optredens van Azmeh en Orsho een emotioneel en artistiek eerbetoon aan de drang van deze kunstenaars om hun verhaal door te geven en nieuwe vormen te vinden om over het huidige Syrië te vertellen. Het boeiende portret brengt een ode aan gekoesterde herinneringen en onverwoestbare liefde, ondanks de pijn veroorzaakt door oorlogen en conflicten.

Over IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

Meer IDFA

Meer IDFA in ITA