JA

Sluiten

JA

Nasrdin Dchar / Floris van Delft / Lieve Stad,

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
JA
Nasrdin Dchar / Floris van Delft / Lieve Stad,
5e rang va €10 - 1+ rang va €31

Na zijn solo’s Oumi en DAD (juryselectie Theaterfestival 2017) komt Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar met de nieuwe solovoorstelling JA.
In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen. Meer dan kinderen krijgen of ontslagen worden leidt het jawoord geven tot slapeloze nachten. Toch is trouwen precies wat Nasrdin gaat doen, hij en zijn vrouw stappen in het huwelijksbootje. Maar wat betekent het om ‘ja’ tegen iemand te zeggen? Wat komt er kijken bij het organiseren van een bruiloft?

Grote Zaal
Première
Duur: nnb
NL gesproken
Voor theaterliefhebbers

Wat maakt een huwelijk een goed huwelijk?

Nasrdin neemt het publiek mee in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. En daarvoor springt hij in regie van Floris van Delft van de ene rol in de andere, en zingt en danst hij door de avond heen.

YALLAH YALLAH!

Na afloop van de voorstelling op vrijdag dansen we het weekend met Yallah! Yallah! Soundsystem. Yallah! Yallah! stond al eerder op podia als de Melkweg en Lowlands en met hun moderne en traditioneel Arabische beats & grooves. Geen sprookjesachtige buikdanstaferelen, maar bass uit Marokko, Egyptische reggaeton, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop, speeddabke uit Libanon en vele andere dancevibes. I.s.m. Melkweg Amsterdam hosten ze tijdens Lieve Stad, een speciale ‘light version’ van hun show in de Brasserie en Rotonde. Wees welkom!

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United op vrijdag 15 februari.

Lieve Stad,

JA is de officiële opening van Lieve Stad,: het stadsfestival van Internationaal Theater Amsterdam. Tijdens Lieve Stad, presenteren we ontmoetingen met andere culturen die verfrissende perspectieven bieden. Het festival – geïnspireerd door de woorden van voormalig burgermeester Eberhard van der Laan – is ónze liefdesverklaring aan de stad Amsterdam en haar inwoners.

Meer Lieve Stad,

Language NP Language no problem Celia! Urban Myth / Jörgen Tjon A Fong / ITA Muziektheater Celia!
Sluiten Celia! Urban Myth / Jörgen Tjon A Fong / ITA
In de nieuwe muzikale voorstelling Celia! van Urban Myth ontmoeten twee Cubaanse iconen elkaar: Celia Cruz en Celia Sánchez. Susan Visser speelt Celia Sánchez, een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Manoushka Zeegelaar Breeveld is Celia Cruz. Zij vluchtte tijde...
Language NP Language no problem ZIEL I ROUH ICK & Amsterdams Andalusisch Orkest Dans ZIEL I ROUH
Sluiten ZIEL I ROUH ICK & Amsterdams Andalusisch Orkest
In ZIEL of ROUH (het Arabische woord voor ‘ziel’) gaan twee uiteenlopende disciplines de confrontatie aan: muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar in deze voorstelling. Twee disciplines, twee beschavingen, twee denkkaders, twee tradities maken samen ee...
Language NP Language no problem INVITED (8-88 jr) Ultima Vez & KVS / Seppe Baeyens / Lieve Stad, Dans INVITED (8-88 jr)
Sluiten INVITED (8-88 jr) Ultima Vez & KVS / Seppe Baeyens / Lieve Stad,
Hoe laat je het publiek meewerken aan een choreografie? Met de dansvoorstelling INVITED probeert Seppe Baeyens hier een antwoord op te formuleren. Met dans als gemeenschappelijke taal zoekt hij naar een alternatieve manier van samenleven en zo een gemeenschap stichten met dansers en publiek....