IDFA: Joan Baez: IAm a Noise

Sluiten
IDFA

IDFA: Joan Baez: IAm a Noise

Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
IDFA: Joan Baez: IAm a Noise
Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle

De iconische zangeres Joan Baez blikt terug op haar zestigjarige carrière en privéleven. Unieke archiefbeelden tonen haar sociale betrokkenheid, maar Baez praat ook openhartig over haar schaduwkanten en het ongelukkige gezin waarin ze opgroeide.

Festival IDFA
Locatie Rabozaal

Duur 113 minuten
Genre Film

Nederlandse première

Joan Baez: I Am a Noise


'Alle mensen hebben drie levens: openbaar, privé en geheim.’ Met dit citaat van Gabriel García Márquez opent Joan Baez: I Am a Noise. Het past perfect bij deze film over de iconische zangeres Joan Baez. Over haar publieke en privéleven is veel bekend: haar komeetachtige doorbraak op achttienjarige leeftijd in 1959, haar relatie met Bob Dylan, haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging en haar protest tegen de Vietnamoorlog. De film, die de zangeres volgt op haar afscheidstournee door Amerika en Europa, wekt dit verleden met uniek archiefmateriaal tot leven.
-|-
Maar Baez vertelt ook eerlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven. Op het podium oogde ze zelfverzekerd, maar in werkelijkheid kampte ze met paniekaanvallen en mentale instabiliteit. Ook het harmonieuze beeld van het gezin waarin ze opgroeide gaat aan diggelen. Dagboeken, tekeningen, brieven en cassettebandjes met opnames van therapiesessies uit het familiearchief roepen een beeld op van een in vele opzichten ongelukkig gezin. Baez praat openhartig over de oorzaken, zodat de film het gangbare filmportret van beroemdheden ontstijgt.

Over IDFA

IDFA staat voor de kracht van de creatieve documentaire. Documentaires die kunnen verbinden, inspireren en prikkelen. Documentaires die de blik verruimen op onszelf, de omgeving en de wereld om ons heen. Documentaires die in hun vorm verder durven gaan dan gebaande paden en bestaande verwachtingen.

Meer IDFA

Meer IDFA in ITA