Double bill: Fantasie Minor & AeReA

Sluiten
Julidans

Double bill: Fantasie Minor & AeReA

Marco da Silva Ferreira (PT) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (DE/IT)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Double bill: Fantasie Minor & AeReA
Marco da Silva Ferreira (PT) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (DE/IT)

Let’s go outside! Ook deze zomer verschijnt Julidans, het internationale festival voor hedendaagse dans, in het Vondelpark voor twee inspirerende avonden vol dans in de openlucht. Combineer je zomerse avondwandeling door het park met een dansvoorstelling met internationale allure.

Op vrijdag 5 juli zie je in het Openluchttheater A e R e A van Ginevra Panzetti en Enrico Ticconi. De voorstelling Fantasie Minor van Marco da Silva Ferreira kan niet doorgaan vanwege een blessure, in plaats daarvan zal danser Anka Postic een improvisatie laten zien vanuit eigen werk.

Festival Julidans
Programma onderdeel Julidans Open-Air

Locatie Vondelpark Openluchttheater
Duur nnb
Taal language no problem

Let op: de voorstelling Fantasie Minor gaat niet door i.v.m. een blessure

A E R E A - GINEVRA PANZETTI EN ENRICO TICCONI

Het Vondelpark Openluchttheater is de ideale locatie voor het duet A e R e A van Ginevra Panzetti en Enrico Ticconi. Hierin verkennen de makers de connotaties rond één object dat iedereen tot de verbeelding spreekt: de vlag. Wat blijft er over als je die lap stof stript van alle betekenissen?


Als militair symbool, hoogtepunt van een feestelijke gebeurtenis, vaandel van sociale strijd. Als waarschuwing voor gevaar, en zelfs als symbool van scheiding en dood wanneer het als lijkwade wordt gebruikt. De vlag komt automatisch met allerlei verhalen, creëert mythen en demonstreert macht.

Van oudsher heeft de vlag tot doel begrippen rond loyaliteit en scheiding over te brengen en verschillen te markeren tussen een fictief ‘wij’ en een groep van ‘zij’. Maar de vlaggen waarmee Panzetti en Ticconi in hun dansstuk zwaaien, zijn monochroom zilverkleurig en vrij van wapenschildachtige symboliek. Hiermee is de vlag teruggebracht tot zijn pure plastische essentie: een blanco canvas waarop alles kan ontstaan, beginnen of verdwijnen.

-|-
De titel van het stuk combineert twee termen die grafisch over elkaar heen worden gelegd om samen te smelten tot één woord: ARA – AEREA. Ara geeft de plaats aan die in de oudheid aan het offer was gewijd, terwijl het Griekse woord voor lucht, aerea, de fysieke kwaliteit van de vlag aangeeft: hij bereikt zijn grootste uitdrukking van kracht zodra hij is gehesen en in de lucht wappert.

In hun multidisciplinaire producties, die balanceren op het snijvlak van dans, performance en beeldende kunst, onderzoeken Panzetti en Ticconi de complexe relatie tussen communicatie, macht en geweld. Ze creëren gelaagde beelden die zowel het verleden als het heden verkennen voor alles wat nog komen gaat.

MEER JULIDANS