Keraban

Sluiten
Lieve Stad, 2024

Keraban

Het Volksoperahuis en reART Collective

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Keraban
Het Volksoperahuis en reART Collective

Een epische muziektheatervoorstelling waarin we worden meegevoerd op een muzikale reis langs landen en culturen rondom de Zwarte Zee en kennis maken met volkse tradities uit die regio.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart

Duur nog niet bekend
Genre Muziektheater
Taal Nederlands

Keraban


Het verhaal is gebaseerd op de roman Keraban, de Onbuigzame (Kéraban-le-têtu) van Jules Verne, voor het eerst gepubliceerd in 1883. Hierin wordt verteld over de Turkse tabakshandelaar Keraban uit Constantinopel (Istanbul), die zijn Hollandse zakenpartner Van Mitten uitnodigt voor een diner in zijn villa aan de andere zijde van de Bosporus. Precies op die dag besluit de regering van de sultan dat er belasting wordt geheven op de oversteek. Keraban, woedend, besluit om dan maar rond de Zwarte Zee te reizen om aan de overkant te geraken, en neemt Van Mitten mee in dit ingrijpende besluit. Een avontuurlijke reis volgt met een verrassend slot!

-|-
Een muzikale vertelling over een vloek op een bruidsschat, vrouwensmokkel, achtervolgingen, een gedwongen huwelijk met een adellijke schone, een volgzame gast die in de knel komt te zitten, en een gastheer die worstelt met zijn eigen gelijk.

Credits


concept en muziek Selim Doğru
spel, tekst en regie Kees Scholten
dramaturgie en lichtontwerp Dirk Blom

-|-
zang Sinan Vural en Ezgi Köroğlu
uitvoeringen reART Ensemble & reART Wereldmuziek Koor
Keraban
is een co-productie van Het Volksoperahuis en reART Collective.

Lieve stad, festival van 20 - 30 maart in Internationaal Theater Amsterdam en de Meervaart.

20 - 30 maart

FESTIVAL LIEVE STAD,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

MEER LIEVE STAD,