Mailles
Mailles
Voorstellingen
Een podium voor verhalen van zes sterke vrouwen.
Duur 1 uur, geen pauze
Taal meerdere talen, met boventiteling in Nederlands en Engels
Wereldpremière 23 oktober 2020 Charleroi
Voor haar werk Mailles, ‘weefsel’, verzamelde choreograaf Dorothée Munyaneza, zelf afkomstig uit Kigali (Rwanda), een groep van zes heel verschillende kunstenaars op een podium. Met ieder van hen voelt ze een diepe verwantschap, vanwege hun kracht en maatschappelijke betrokkenheid. De vrouwen zijn Afrikaans, of hebben Afrikaanse roots, en spreken zich uit over hun ervaringen met geweld en onderdrukking. Tegelijkertijd vieren ze hun vrouwelijke kracht. Iedere vrouw vertelt haar verhaal in haar eigen taal, op haar eigen manier – van spoken word tot flamencodans. Ontwerpster en beeldend kunstenares Stéphanie Coudert verbindt met kleding en decor de verschillende elementen. Zo ontstaat op het podium een knooppunt waar alle verhalen samenkomen. Munyaneza omschrijft de groep: ‘Onze verhalen zijn met elkaar verknoopt. Wij zijn melodieën. Wij zijn menselijkheid. Wij vormen knooppunten. Voorbij identiteit, zijn we een geografisch, generationeel en professioneel netwerk.’
UW BEZOEK AAN ITA TIJDENS HOLLAND FESTIVAL
Net zoals ITA, houdt het Holland Festival zich aan de geldende coronamaatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. Zo wil de Rijksoverheid testen voor toegang inzetten om sociale activiteiten op een veilige manier te faciliteren.
Dit wil concreet zeggen dat u, om toegang te verkrijgen tot de voorstellingen die in ITA plaatsvinden tijdens het Holland Festival, u naast uw toegangsticket ook een negatieve testuitslag in de vorm van een QR-code in de CoronaCheck app moet kunnen voorleggen.
Het werkt als volgt:
- U maakt een afspraak via 'Testen voor toegang' en laat zich binnen 40 uur voor aanvang van de voorstelling testen.
- U ontvangt een e-mail met de uitslag van uw test.
- Heeft u geen corona, dan ontvangt u de negatieve testuitslag.
- Daarna maakt u met de app CoronaCheck van uw testuitslag een testbewijs.
- Dit bewijs heeft de vorm van een QR-code.
- Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van ITA.
Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen.
Op de website Testen voor Toegang vindt u een uitgebreide Veelgestelde vragen-rubriek.
Credits
concept Dorothée Munyaneza
met Ife Day, Yinka Esi Graves, Asmaa Jama, Elsa Mulder, Dorothée Munyaneza, Nido Uwera
artistieke medewerking, kostuums, scenografie Stéphanie Coudert
met dank aan Keyierra Collins, Hlengiwe Lushaba Madlala, Zora Santos
muziek Alex Inglizian, Alain Mahé, Ben Lamar Gay, Dorothée Munyaneza
geluid Alain Mahé
licht Christian Dubet
scenografisch advies Vincent Gadras
algemene regie Marion Piry
lichtregie Marine Levey, Anna Geneste
geluidsregie Camille Frachet
productie Compagnie Kadidi, Anahi
-|-coproductie Théâtre de la Ville - Paris, Festival d’Automne à Paris, Charleroi Danse - Centre Chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, Châteauvallon - Scène nationale, Théâtre de Saint-Quentin-en-Yvelines - Scène nationale, Le Grand T - Théâtre de Loire-Atlantique, CCN - Ballet National de Marseille (Accueil Studio 2020), NEXT Festival / La Rose des Vents - Scène nationale Lille Métropole Villeneuve d'Ascq, Théâtre National de Bretagne, Théâtre de Nîmes - Scène conventionnée d'intérêt national - Art et Création - Danse contemporaine
met steun van DRAC Provence-Alpes-Côte d’Azur, Ministère de la Culture, Fonds de dotation du Quartz - Scène nationale de Brest, La Chartreuse de Villeneuve lez Avignon - Centre national des écritures contemporaines, la SPEDIDAM, le Département des Bouches du Rhône, la Ville de Marseille.Dorothée Munyaneza is associate artist bij Théâtre de la Ville-Paris en was in residentie in Chicago (VS) met de steun van de FACE Foundation, het Franse Consulaat-Generaal in Chicago, het Franse Instituut in Parijs, en in samenwerking met High Concept Labs, Ragdale Foundation, Experimental Station, Poetry Foundation, France Chicago Center aan de Universiteit van Chicago.