Mailles

Sluiten
Holland Festival

Mailles

Dorothée Munyaneza

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Mailles
Dorothée Munyaneza
From €15

Een podium voor verhalen van zes sterke vrouwen.

Duur 1 uur, geen pauze
Taal meerdere talen, met boventiteling in Nederlands en Engels
Wereldpremière 23 oktober 2020 Charleroi

Voor haar werk Mailles, ‘weefsel’, verzamelde choreograaf Dorothée Munyaneza, zelf afkomstig uit Kigali (Rwanda), een groep van zes heel verschillende kunstenaars op een podium. Met ieder van hen voelt ze een diepe verwantschap, vanwege hun kracht en maatschappelijke betrokkenheid. De vrouwen zijn Afrikaans, of hebben Afrikaanse roots, en spreken zich uit over hun ervaringen met geweld en onderdrukking. Tegelijkertijd vieren ze hun vrouwelijke kracht. Iedere vrouw vertelt haar verhaal in haar eigen taal, op haar eigen manier – van spoken word tot flamencodans. Ontwerpster en beeldend kunstenares Stéphanie Coudert verbindt met kleding en decor de verschillende elementen. Zo ontstaat op het podium een knooppunt waar alle verhalen samenkomen. Munyaneza omschrijft de groep: ‘Onze verhalen zijn met elkaar verknoopt. Wij zijn melodieën. Wij zijn menselijkheid. Wij vormen knooppunten. Voorbij identiteit, zijn we een geografisch, generationeel en professioneel netwerk.’

UW BEZOEK AAN ITA TIJDENS HOLLAND FESTIVAL

Net zoals ITA, houdt het Holland Festival zich aan de geldende coronamaatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. Zo wil de Rijksoverheid testen voor toegang inzetten om sociale activiteiten op een veilige manier te faciliteren.

Dit wil concreet zeggen dat u, om toegang te verkrijgen tot de voorstellingen die in ITA plaatsvinden tijdens het Holland Festival, u naast uw toegangsticket ook een negatieve testuitslag in de vorm van een QR-code in de CoronaCheck app moet kunnen voorleggen.

Het werkt als volgt:

  • U maakt een afspraak via 'Testen voor toegang' en laat zich binnen 40 uur voor aanvang van de voorstelling testen.
  • U ontvangt een e-mail met de uitslag van uw test.
  • Heeft u geen corona, dan ontvangt u de negatieve testuitslag.
  • Daarna maakt u met de app CoronaCheck van uw testuitslag een testbewijs.
  • Dit bewijs heeft de vorm van een QR-code.
  • Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van ITA.

Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen.

Op de website Testen voor Toegang vindt u een uitgebreide Veelgestelde vragen-rubriek.

Credits

concept Dorothée Munyaneza
met Ife Day, Yinka Esi Graves, Asmaa Jama, Elsa Mulder, Dorothée Munyaneza, Nido Uwera
artistieke medewerking, kostuums, scenografie Stéphanie Coudert
met dank aan Keyierra Collins, Hlengiwe Lushaba Madlala, Zora Santos
muziek Alex Inglizian, Alain Mahé, Ben Lamar Gay, Dorothée Munyaneza
geluid Alain Mahé
licht Christian Dubet
scenografisch advies Vincent Gadras
algemene regie Marion Piry
lichtregie Marine Levey, Anna Geneste
geluidsregie Camille Frachet
productie Compagnie Kadidi, Anahi
-|-coproductie Théâtre de la Ville - Paris, Festival d’Automne à Paris, Charleroi Danse - Centre Chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, Châteauvallon - Scène nationale, Théâtre de Saint-Quentin-en-Yvelines - Scène nationale, Le Grand T - Théâtre de Loire-Atlantique, CCN - Ballet National de Marseille (Accueil Studio 2020), NEXT Festival / La Rose des Vents - Scène nationale Lille Métropole Villeneuve d'Ascq, Théâtre National de Bretagne, Théâtre de Nîmes - Scène conventionnée d'intérêt national - Art et Création - Danse contemporaine
met steun van DRAC Provence-Alpes-Côte d’Azur, Ministère de la Culture, Fonds de dotation du Quartz - Scène nationale de Brest, La Chartreuse de Villeneuve lez Avignon - Centre national des écritures contemporaines, la SPEDIDAM, le Département des Bouches du Rhône, la Ville de Marseille.Dorothée Munyaneza is associate artist bij Théâtre de la Ville-Paris en was in residentie in Chicago (VS) met de steun van de FACE Foundation, het Franse Consulaat-Generaal in Chicago, het Franse Instituut in Parijs, en in samenwerking met High Concept Labs, Ragdale Foundation, Experimental Station, Poetry Foundation, France Chicago Center aan de Universiteit van Chicago.

MEER HOLLAND FESTIVAL

Language NP Language no problem Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues Theater Dans la mesure de l'impossible
Sluiten Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues
09 jun '24 t/m 11 jun '24
Tiago Rodrigues baseert zijn stuk op de verhalen van hulpverleners in rampgebieden. Zijn pure, integere aanpak maakt een intense, empathische beleving mogelijk van een extreme realiteit die de meesten van ons alleen kennen van het nieuws.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem Signal to Noise Forced Entertainment Theater Signal to Noise
Sluiten Signal to Noise Forced Entertainment
16 jun '24 t/m 18 jun '24
Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus.
Language NP Language no problem ALFA Wunderbaum Theater ALFA
Sluiten ALFA Wunderbaum
20 jun '24 t/m 22 jun '24
In ALFA komt een groep Europese Alfa Romeo-liefhebbers samen om in clubverband hun passie voor het Italiaanse automerk te delen. Ze praten over het clubblad, de invulling van de evenementenkalender en de jaarlijkse buitenlandrit.
Language NP Language no problem Hamlet Christiane Jahaty Theater Hamlet
Sluiten Hamlet Christiane Jahaty
21 jun '24 t/m 23 jun '24
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.
Language NP Language no problem The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall Theater The Second Woman
Sluiten The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall
28 jun '24
In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium.