May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace (expo)

Sluiten
Lieve Stad, 2024

May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace (expo)

Djuwa Mroivili

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace (expo)
Djuwa Mroivili

May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace is een expositie van de multidisciplinaire artiest Djuwa Mroivili (1998) over queerness, de sporen van een koloniaal verleden in de stad Amsterdam, en de relatie met haar vader.

Festival Lieve Stad,
Locatie ITA Bookshop

Genre Expositie

Openingstijden
De expositie is te bezoeken van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 maart (gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 maart).

May Our Love Continue To Grow With Happiness and Peace


In deze expositie presenteert Mroivili fotografie en kanga’s als medium, rechthoekige, Oost-Afrikaanse doeken met daarop teksten in Swahili, die het proces te documenteren dat volgde op haar coming out naar haar vader. Via haar kunstwerken gaat ze met hem in gesprek. Met deze expositie brengt Mroivili een hommage aan de zeggingskracht van kanga’s, die met hun teksten wijsheden, liefde en bombastic side eyes kunnen communiceren.
-|-
De foto’s, zelfportretten van Mroivili, zijn genomen op verschillende locaties in Amsterdam. Ze verbinden het alledaagse Amsterdamse straatbeeld aan het koloniaal verleden dat bijdroeg aan de onderdrukking en erasure van queerness op het Afrikaanse continent en daarbuiten.

Behind the scenes

Onderdeel van het maakproces van May Our Love Continue to Grow With Happiness and Peace zijn onderstaande foto's, gemaakt op de trap van het Wereldmuseum Amsterdam en tegenover de Stopera.

© Tengbeh Kamara, Storm Vogel

20 – 30 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA

Meer Lieve Stad,