Melomaniac (12+)

Sluiten

Melomaniac (12+)

Maas Theater en Dans / Rotterdams Philharmonisch Orkest / Jolanda Spoel

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Melomaniac (12+)
Maas Theater en Dans / Rotterdams Philharmonisch Orkest / Jolanda Spoel
3e rang v.a. €16,50 – 1e rang v.a. €29,50

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Doordringende muziek, voelbaar in uw onderbuik. De dansers van Maas en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken.

Aanvangstijd 20:00
Duur 60 minuten, excl. pauze
Locatie Rabozaal
Taal Nederlands
Prijs 3e rang v.a. €16,50 – 1e rang v.a. €29,50 (speciale kidsprijzen: rang 1 kids: €18,00 / rang 2 kids: €15,50 / rang 3 kids: €10,00)

In 2014 creëerden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans een unieke cross-over waarin breakdance en oude muziek elkaar ontmoetten. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen. Nu maakt regisseur Jolanda Spoel een nieuwe versie voor een landelijke tournee met nieuwe dansers, nieuwe musici en een nieuwe setlist van klassieke en moderne muziek. New & improved! Wat blijft is het unieke mix-concept dat een knetterende chemie tussen musici en dansers garandeert.

In de pers

"Melomaniac is een groot feest. Een cadeautje, verpakt in glinsterend inpakpapier, dat je vrolijk de zaal doet verlaten." - Theaterkrant

"Melomaniac (12+) is een feestje. Weer lukt het Jolanda Spoel om breakers en musici tot een hechte groep te smeden, terwijl niemand iets geforceerds doet." - ★★★★ de Volkskrant

"Door de respectvolle, aandachtige en plezierige interacties tussen dansers en musici kan je Melomaniac een geslaagde cross-over noemen." - Theaterkrant

Jolanda Spoel over de voorstelling

“Zeven jaar geleden vroeg het orkest of ik een voorstelling wilde maken met daarin dansers van Maas en musici uit het Philharmonisch Orkest. En hoewel beide groepen uit verschillende werelden kwamen, was er meteen sprake van een hele goede klik. Vanuit wederzijds respect voor elkaars talent en vakmanschap vonden ze elkaar. Ze tilden elkaar echt op. Voor mij als maker was het dan ook een feestje om met deze club een voorstelling te mogen maken. Enfin, het is allemaal nogal uit de hand gelopen met deze voorstelling die sindsdien jaarlijks op het programma staat! Vandaar dat we nu ook de rest van Nederland willen laten genieten van deze aanstekelijke symbiose van klassiek en modern.”

ITA Academy – met uw klas naar deze voorstelling

Onze afdeling ITA Academy maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod.

Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Academy | Anne Lotte Heijink | annelotte.heijink@ita.nl

Meer informatie

credits

concept, regie Jolanda Spoel
dans, spel Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafael, Ruben Chi
muziek Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg (altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk).
arrangeurs Jeroen Geevers, Steven Verhelst
kostuums Dorine van IJsseldijk
lichtontwerp Jeroen Melsen
artistiek advies Martin Baai, Laura de Jong
coproductie Rotterdams Philharmonisch Orkest, Maas theater en dans
in samenwerking met Bijlmer Parktheater

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.