18 mei '19

Mijn Amsterdam, Ons Europa

Koop uw kaarten
€ 12,50 (ongeplaceerd) / € 10,00 (studenten)

In Mijn Amsterdam, Ons Europa onderzoekt happyChaos wat er tijdens de Europese verkiezingen op 23 mei op het spel staat voor de jonge Amsterdammer en/of Europeaan.

Rabozaal

Met haar 180 nationaliteiten is Amsterdam hét Europese voorbeeld van een diverse stad met de ambitie om innovatief, groen en bovenal tolerant te zijn. Mede dankzij de Europese Unie weten steeds meer internationale bedrijven, beleggers, toeristen, expats, vluchtelingen, arbeidsmigranten en buitenlandse studenten onze stad te vinden. Deze groeiende mobiliteit biedt de stad veel kansen, maar heeft ook een keerzijde: de stad wordt duurder, studenten komen moeilijk aan woonruimte en door massatoerisme ligt monocultuur op de loer. Voor wie is er (g)een plek, hoe delen we de stad met zoveel verschillende mensen en wat betekent dit voor onze identiteit? Kan je zowel Amsterdammer als Europeaan zijn?

happyChaos ziet chaos! En daar waar chaos is, organiseren zij een avond vol inzicht, kunst, feest en debat. happyChaos werd in 1999 opgericht door Amsterdamse studenten en jonge redacteuren van weekblad Vrij Nederland. Van oorsprong organiseert happyChaos ieder jaar een groot symposium rond een centraal thema. Het is een inspirerende ontmoetingsplaats, waar het maatschappelijk debat wordt gevoerd met meer dan woorden alleen. Discussie, kunst, muziek en literatuur vormen de onderdelen van een dynamische avond waarop gedachten en ervaringen worden uitgewisseld.