Niemand Anders

Sluiten

Niemand Anders

Micha Wertheim

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Niemand Anders
Micha Wertheim
€ 12,50

In Niemand anders onderzoekt Micha Wertheim de grote thema’s van deze coronatijd, waarin we allen op zoek moesten naar nieuwe manieren van connectie met de ander. De slimme en zeer verrassende inzet van deze digitale arena legt de hardnekkigheid waarmee je als toeschouwer op zoek bent naar een gedeelde ervaring aan de dag.

Let op: Uitsluitend livestream

Aanvang: 20:30 uur
Duur: 90 minuten
Livestream

Toen alle theaters gesloten werden en iedereen binnen moest blijven, zag cabaretier Micha Wertheim zijn kans schoon en maakte een voorstelling zónder publiek. Met drie laptops en acht livestreams toerde Niemand anders langs lege theaterzalen. Na zeven voorstellingen eindigde de tour in een tot op de laatste stoel verlaten Theater Carré. Wie een webcam had, kon de voorstelling thuis live bijwonen. “Een schitterend cadeau.” – het Parool.

Ook de Nederlandse Toneeljury keek mee en selecteerde de voorstelling voor het Nederlands Theater Festival als een van de tien beste van het seizoen: “Wertheim onderzoekt de grote thema’s van deze coronatijd, waarin we allen op zoek moesten naar nieuwe manieren van connectie. De slimme en zeer verrassende inzet van deze digitale arena legt de hardnekkigheid waarmee je als toeschouwer op zoek bent naar een gedeelde ervaring aan de dag.”-|-

De voorstelling is tijdens het festival nog één keer online te zien. Omdat de voorstelling nadrukkelijk gemaakt is voor en in tijden van lockdown, gaat het om een interactieve herhaling van de voorstelling die Wertheim in Carré speelde. Interactief, omdat Wertheim speciaal voor de gelegenheid via het interactieve platform panopticam.org een korte introductie zal houden. Na afloop mag iedereen vragen stellen tijdens de live Q&A.

Na zijn studie Cultuur en Wetenschap ging Micha Wertheim, via comedytheater Toomler, Comedytrain en het Leids Cabaret Festival, rechtdoor richting een bevlogen solocarrière als cabaretier. Waar de één wegloopt uit het theater en vol verwarring buiten staat, juicht de ander hem toe om zijn unieke en geraffineerde spel. “Wertheim heeft een heerlijk tegendraadse manier van denken die hij uiterst logisch opzet.” – Trouw.

Meer NTF

Language NP Language no problem Onthulling van een nieuw schilderij van de hand van Cliff San A Jong The Need for Legacy / Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Onthulling van een nieuw schilderij van de hand van Cliff San A Jong
Sluiten Onthulling van een nieuw schilderij van de hand van Cliff San A Jong The Need for Legacy / Nederlands Theater Festival / Internationaal Theater Amsterdam
Na een tweetal succesvolle samenwerkingen tussen The Need for Legacy, Internationaal Theater Amsterdam en het Nederlands Theater Festival vindt dit jaar opnieuw een feestelijke onthulling plaats van het derde The Need for Legacy schilderij.
Language NP Language no problem The State of the World - Sarah Mani Nederlands Theater Festival Perspectief The State of the World - Sarah Mani
Sluiten The State of the World - Sarah Mani Nederlands Theater Festival
In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de bekroonde Afghaanse filmmaker Sahra Mani.
Language NP Language no problem Yara's wedding NITE / Schauspiel Hannover/ Guy Weizman Theater Yara's wedding
Sluiten Yara's wedding NITE / Schauspiel Hannover/ Guy Weizman
Een interdisciplinaire (bijna) musical door Guy Weizman, NITE en Schauspiel Hannover. Durven we onze vooroordelen écht te bevragen, of zijn we te politiek correct geworden? Wat kunnen we leren van de stille stem?
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Producions/ Romana Vrede / Alida Dors Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Producions/ Romana Vrede / Alida Dors
The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.
Language NP Language no problem Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties Theater Jihad van liefde
Sluiten Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties
Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek waarin David Van Reybrouck het aangrijpende verhaal optekende van Mohamed El Bachiri.