Ode to a Love Lost

Ode to a Love Lost
06 feb '23 t/m 07 feb '23
Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe

Na de operateske voorstellingen A Revue en Madrigals waarin Benjamin Abel Meirhaeghe afreist door de zwarte gaten van de toekomst en het verleden, creëert hij nu zijn eerste voorstelling als vaste maker onder de vlag van Toneelhuis. Zijn werk daagt het klassieke repertoire uit: dansers worden zangers, zangers worden dansers. Meirhaeghe vraagt een onbeschaamde toegang tot grote emoties terwijl hij het plezier aan de half-kundigen schenkt, hij streeft daarbij naar een andere soort virtuositeit.

Duur nnb
Genre muziektheater
Taal Nederlands

Ode to a Love lost


We kennen Benjamin Abel Meirhaeghe vooral als regisseur en countertenor in zijn eigen operateske muzikale projecten, maar in zijn nieuwe creatie laat hij zich verleiden tot dans. Meirhaeghe zal zelf op de scène te zien zijn waarbij hij een intieme artistieke dialoog tussen een aantal jonge choreografen aangaat. Hij wordt muzikaal begeleid door de Berlijnse singer/songwriter Finn Ronsdorf op soul en blues-piano en wordt vergezeld door performers Jelle Haen en Désirée Cériocien.

Meirhaeghe maakte in 2018 samen met zijn toenmalige geliefde en muze The Ballet. Die gemythologiseerde relatie begeestert Meirhaeghe nog steeds. Denk aan liefdesverhalen tussen Diaghilev en Nijinsky, Wilde en Boosie, Warhol & Basquiat, en alle passionele maar onbeantwoorde liefdes die de struggle der esthetica niet hebben doorstaan.

-|-
Meirhaeghe heeft altijd al een fascinatie en drang gekend naar een nostalgische schoonheid. Hij begeeft zich graag in de wereld van dans, mode, hypes en bravoure waarin het lichaam en perfectie-idealen centraal staan. Al zijn hele leven lang verafgoodt hij om die reden verschillende geliefden maar verafschuwt ze evenzeer. -|- In deze voorstelling ligt de focus op zijn eigen lichaam, beïnvloed door westerse normen en schoonheidsidealen die te zien zijn in onder andere kunst en reclame. Met een verloren liefde als motor, een diepe krater als landschap en een dubbele relatie met de norm beweegt Meirhaeghe zich letterlijk naar bevrijding.

Ode to a Love Lost is genoemd naar het gelijknamige lied van singer/songwriter Finn Ronsdorf die ook live-muziek zal verzorgen.

Finn Ronsdorf groeide op in het Zwarte Woud en verhuisde later naar het bruisende Berlijn. De soul- en blueszanger begon al vroeg met zingen, maar waagde zich pas later aan de piano. Je hoort in zijn muziek invloeden van artiesten als Otis Redding, Van Morrison en Joni Mitchell.

Credits


concept, regie en performance Benjamin Abel Meirhaeghe
performers Benjamin Abel Meirhaeghe, Finn Ronsdorf, Jelle Haen, Désirée Cerocién
dramaturgie Louise van den Eede, Kopano Maroga
scenografie en licht Bart van Merode, Zaza Dupont
choreografie coaching Hanako Hayakawa, Sophie Rodriguez-|-
vocale coaching Wouter Deltour
body coaching Sten Dielen
geluidsontwerp Laurens Mariën
video Charles Dhondt
campagnebeeld Anton Fayle
productie Toneelhuis

Meer muziektheater

Language NP Language no problem As you like it (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem Theater As you like it (8+)
Sluiten As you like it (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem
15 okt '22 t/m 30 dec '22
Een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn.
Language NP Language no problem De Gliphoeve Orkater / Bijlmer Parktheater / Geert Lageveen Muziektheater De Gliphoeve
Sluiten De Gliphoeve Orkater / Bijlmer Parktheater / Geert Lageveen
29 okt '22 t/m 30 okt '22
Een familiegeschiedenis over actuele thema’s als woningnood, integratie en de kracht van saamhorigheid
Language NP Language no problem Ode to a Love Lost Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe Muziektheater Ode to a Love Lost
Sluiten Ode to a Love Lost Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe
06 feb '23 t/m 07 feb '23
Ode to a Love Lost speelt zich af in de diepe krater van een hart. Het startpunt van deze voorstelling ligt in het persoonlijke liefdesverhaal van Meirhaeghe zelf.