29 sep '19

Opening Black Achievement Month

NiNsee
Sluiten
29 sep '19

Opening Black Achievement Month

NiNsee

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijveleden en erfenis (NiNsee).

Cabaretier Howard Komproe spreekt een gesproken column uit. Verder zijn er dansoptredens van het gezelschap Untolden het Nationale Ballet. Untold is een West-Afrikaans en Afro-Caribisch dans- en muziekgezelschap. Zij presenteren een scène uit hun nieuwe voorstelling Sreka. Het Nationale Balletgeeft acte de présence met Embers, een duet gedanst door Davi Ramos en Sebia Plantefève van de Junior Company(choreografie Ernst Meisner/muziek Max Richter) en Hom(m)e, een solo door Daniel Robert Silva (choreografie Olivia Lecomte).

Vocalist Izaline Callister presenteert samen met componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten een fragment uit haar nieuwe multi-media voorstelling Het eiland van mijn vaderwaarin familie en het eiland Curaçao centraal staan. De klassiek getrainde toptalenten Yannick Hiwat (viool) en Dywel Braaf (vleugel) verzorgen beide een solo-optreden.

Manouschka Zeegelaar Breeveld, de ster van de muziektheatervoorstelling Celia van Urban Myth, die verhaalt over het leven van de Cubaanse koningin van de salsa Celia Cruz, zal een spetterend optreden verzorgen samen met haar Latin all-star band.

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijveleden en erfenis (NiNsee). Dit jaar vinden er activiteiten plaats op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Middelburg en Almere. Doel van dit evenement is de talenten en bijzondere bijdragen die personen met Afrikaanse roots hebben geleverd, in de schijnwerpers te zetten.


De presentatie is in handen van Simone Weimans, bekend van het NOS-journaal.

Meer Black Achievement Month

Language NP Language no problem Drie zustersTheater Urban Myth / Koos Terpstra Drie zusters
Sluiten Drie zusters Urban Myth / Koos Terpstra
27 sep '19 t/m 28 sep '19
Drie zusters voor het eerst gespeeld door een gemengde cast.
Language NP Language no problem Martin Luther King (8+)Theater Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Martin Luther King (8+)
Sluiten Martin Luther King (8+) Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
27 okt '19 t/m 08 nov '19
Swingende familievoorstelling over de jonge Martin Luther King.