Opening Black Achievement Month

Sluiten

Opening Black Achievement Month

NiNsee

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Opening Black Achievement Month
NiNsee

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee).

Duur 2 uur 15 minuten
Taal Nederlands

Bekijk de livestream vanaf 19:30

Cabaretier Howard Komproe spreekt een gesproken column uit. Verder zijn er dansoptredens van het gezelschap Untold en het Nationale Ballet. Untold is een West-Afrikaans en Afro-Caribisch dans- en muziekgezelschap. Zij presenteren een scène uit hun nieuwe voorstelling Sreka. Het Nationale Ballet geeft acte de présence met Embers, een duet gedanst door Davi Ramos en Sebia Plantefève van de Junior Company (choreografie Ernst Meisner/muziek Max Richter) en Hom(m)e, een solo door Daniel Robert Silva (choreografie Olivia Lecomte).

Vocalist Izaline Callister presenteert samen met componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten een fragment uit haar nieuwe multi-media voorstelling Het eiland van mijn vader waarin familie en het eiland Curaçao centraal staan. De klassiek getrainde toptalenten Yannick Hiwat (viool) en Dywel Braaf (vleugel) verzorgen beide een solo-optreden.

Manouschka Zeegelaar Breeveld, de ster van de muziektheatervoorstelling Celia van Urban Myth, die verhaalt over het leven van de Cubaanse koningin van de salsa Celia Cruz, zal een spetterend optreden verzorgen samen met haar Latin all-star band.

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Dit jaar vinden er activiteiten plaats op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Middelburg en Almere. Doel van dit evenement is de talenten en bijzondere bijdragen die personen met Afrikaanse roots hebben geleverd, in de schijnwerpers te zetten.


De presentatie is in handen van Simone Weimans, bekend van het NOS-journaal.

Meer Black Achievement Month

Language NP Language no problem Drie zusters Urban Myth / Koos Terpstra Theater Drie zusters
Sluiten Drie zusters Urban Myth / Koos Terpstra
Drie zusters voor het eerst gespeeld door een gemengde cast.
Language NP Language no problem Een leven lang theater: John Leerdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Een leven lang theater: John Leerdam
Sluiten Een leven lang theater: John Leerdam Internationaal Theater Amsterdam
In Een leven lang theater reizen we door de Nederlandse theater- en dansgeschiedenis, gegidst door kunstenaars die een grote rol spelen in die geschiedenis. Film- en beeldfragmenten vormen de rode draad van het verhaal. Deze editie neemt John Leerdam ons mee op reis. Hij gaat in gesprek met jou...
Language NP Language no problem Martin Luther King (8+) Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Theater Martin Luther King (8+)
Sluiten Martin Luther King (8+) Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
Swingende familievoorstelling over de jonge Martin Luther King.