SCARBO

Sluiten
Julidans

SCARBO

Ioannis Mandafounis (DE/GR) / Dresden Frankfurt Dance Company

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
SCARBO
Ioannis Mandafounis (DE/GR) / Dresden Frankfurt Dance Company

Met een rauwe, ongepolijste virtuositeit die je zelden ziet in het theater, laat danseres Manon Parent alle vezels in haar lichaam trillen op alle denkbare emotionele frequenties, aangedreven door een ‘onspeelbaar’ geacht pianowerk van Maurice Ravel en een muziekstuk van Claude Debussy.

Hoe intiem kun je het krijgen? Het lijkt wel alsof danseres Manon Parent je voor SCARBO bij haar thuis heeft uitgenodigd om je een indringend kijkje te geven in haar binnenwereld. Een wereld waarin verdriet, woede, vreugde, hulpeloosheid en kracht naast elkaar bestaan, zonder filter of oordeel.

Festival Julidans
Programmaonderdeel Julidans On Stage

Nederlandse première


Locatie Theater Bellevue
Zaal Grote Zaal
Duur 50 minuten
Genre Dans
Taal Language no problem

CONTEXT
Jacq. Algra in gesprek met Ioannis Mandafounis en Manon Parent
Datum 4 juli
Tijd na de voorstelling
Taal Engels


SCARBO
toont dat het mogelijk is om traumatische herinneringen onder ogen te zien zonder eraan onderdoor te gaan. De titel verwijst naar een gedicht van de romantische prozadichter Aloysius Bertrand, dat vertelt over een persoonlijke kwelduivel die de ik-figuur gezelschap houdt in doorwaakte nachten.

Op de melancholische pianomelodieën van de Franse componisten Ravel en Debussy, gespeeld door de Italiaanse pianist Gabriele Carcano in levendige interactie met de dans, confronteert Parent haar innerlijke demonen. Op het ene moment lijkt ze vrolijk op te gaan in de samensmelting met de muziek, terwijl uitputting haar het volgende moment dwingt tot de grond.
-|-
De internationaal bejubelde solo is gechoreografeerd door Ioannis Mandafounis, de nieuwe artistiek directeur van de Dresden Frankfurt Dance Company. De geboren Athener, die van 2005 tot 2009 bij de William Forsythe Company danste en daarna een internationaal succesvolle carrière als choreograaf heeft gehad, ontwikkelde een alom bewonderde methode om persoonlijke spontaniteit met danstechnische virtuositeit te verbinden.

SCARBO allows its dancer to share it within the framework of an aesthetic experience with an audience who may not have expected such violent revelations but is touched and, in the end, reacts enthusiastically.’ - Frankfurter Allgemeine Zeitung

Over Ioannis Mandafounis

Ioannis Mandafounis werd geboren in Athene en studeerde dans aan het conservatorium van Parijs. Hij danste bij GöteborgsOperans Danskompani, Nederlands Dans Theater II en The Forsythe Company. In de loop van zijn carrière kreeg hij opdrachten voor verschillende internationale gezelschappen, waaronder het Lyon Opera Ballet, het Grand Théâtre de Genève en Corpus van het Royal Danish Ballet. In 2002 ontving hij een prijs van het Griekse Ministerie van Cultuur en in 2015 werd hij onderscheiden met de Zwitserse Cultuurprijs in de categorie “Outstanding Male Dancer”. Gebaseerd op de choreografische methode die hij heeft ontwikkeld, wordt Mandafounis' werk gekenmerkt door een zeer participatieve aanpak en een constante zoektocht naar innovatieve manieren om het publiek bij zijn voorstellingen te betrekken.

CREDITS


choreografie Ioannis Mandafounis in samenwerking met Manon Parent  
concept Ioannis Mandafounis  
dans Manon Parent  
muziek Maurice Ravel, Achille-Claude Debussy en Gavin Bryars 

MEER JULIDANS