02 mrt '20

Solidariteitsavond

Aanvang
Aanmelden
Gratis toegang
Sluiten
02 mrt '20

Solidariteitsavond

Aanvang

Op 2 maart nodigt Aanvang de hele podiumkunstensector uit voor een Solidariteitsavond in de Rabozaal. Op 2 maart om 17:00 is de deadline voor het indienen van de plannen bij het Fonds Podiumkunsten. Om 20:00 komt de sector samen bij ons om het glas te heffen en naar de toekomst te kijken.

Datum 02/03/2020
Tijd 20.00 - NNB
Zaal Rabozaal
Aanmelden verplicht
Ongeplaceerd

De podiumkunstensector wacht een radicale transformatie en het aantal FPK gezelschappen lijkt te worden gehalveerd. Het draagvlak voor kunst in politiek en samenleving is duidelijk aan een opleving toe, maar hoe gaan we die creëren? Op deze avond wisselen we erover van gedachten en doen we een aantal voorstellen. Na een kort programma volgt een lange borrel waarin we gezamenlijk bepalen wat we gaan doen.

Natuurlijk zijn ook groepen en individuen die niet hebben aangevraagd bij het FPK maar die wel werkzaam zijn in de sector en/of de kunst een warm hart toe dragen, welkom! De avond is bedoeld om het draagvlak voor onszelf en de buitenwereld zichtbaar te maken en te laten zien dat we samen sterk staan! Dus hoe meer mensen er zijn, hoe beter.

Het programma wordt nog volop samengesteld Eric de Vroedt en Lotte van den Berg zullen in ieder geval bijdragen, maar meer informatie zal volgen!

Save the Date: 2 maart om 20:00 in de Rabozaal van ITA, wees allen daar en neem iedereen mee!

Voor vragen en suggesties kan er gemaild worden naar platformaanvang@gmail.com.

Tot 2 maart!

Met vriendelijke groeten,
Lisanne van Aert (Theatermaker), Rosa Asbreuk (Actrice Theatertroep), Floor Cremers (Productieleider/Dramaturg), Babette Engels (Actrice), Kyrian Esser (Acteur Theatertroep), Luc de Groen (Theatermaker), Dries Himpe (Freelance Producer), Anne de Loos (Zakelijk Leider), Erasmus Mackenna (Student regieopleiding ATD Amsterdam), Karlijn Mofers (Dramaturg), Alexander Nieuwenhuis (Theatermaker), Susanne Visser (Dramaturg) & Sam Schwarz (Student Muziektheater ArtEZ)

Wie zijn wij?

Aanvang! is een platform om te praten en te denken over de gang van zaken in de podiumkunsten maar ook om het huidige kunstbeleid te bevragen en actie te voeren voor meer investering en waardering voor KUNST. Eerder vonden er goed bezochte, inspirerende bijeenkomsten plaats in de Brakke Grond en Het Huis Utrecht. De eerstvolgende bijeenkomst van Aanvang staat gepland op 22 maart op Festival Cement.