LIVE

Sluiten
Lieve Stad, 2024

LIVE

Tank and the Bangas & Metropole Orkest

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
LIVE
Tank and the Bangas & Metropole Orkest

Tank and the Bangas en het Metropole Orkest komen samen voor een opwindend concert in Meervaart! Laat je meevoeren door de aanstekelijke energie van de Amerikaanse band en de orkestrale kracht van het internationaal befaamde Metropole Orkest.

Het orkest staat onder leiding van de Amerikaans/Portugese dirigent en producer Jacomo Bairos. Hij wordt gezien als één van de meest dynamische orkestleiders van zijn generatie.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart

Duur 90 minuten
Genre Concert

Over de makers


Tank and the Bangas

De ongeëvenaarde, creatieve band uit New Orleans ‘Tank and The Bangas’ is meester in het mengen van genres. Onder leiding van de charismatische vocalist Tarriona 'Tank' Ball, naast bassist Norman Spence en drummer Joshua Johnson, brengt de band energie en sonische diversiteit op het podium. De muzikanten zijn uitgeroepen tot de beste liveband van Amerika.

-|-
Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en heeft met zijn unieke bezetting een voortrekkersrol.

De samenwerking met Tank and the Bangas was vanwege de gedeelde muzikale relaties bijna onvermijdelijk. Beide ensembles maakten muziek met artiesten als Lalah Hathaway, Robert Glasper en Jacob Collier.

Festival Lieve stad, van 20 tot 30 maart in Internationaal Theater Amsterdam en de Meervaart.

20 - 30 maart

FESTIVAL LIEVE STAD,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

MEER LIEVE STAD,