Masterclass Wende

Sluiten

Masterclass Wende

MusicalMakers

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Masterclass Wende
MusicalMakers

MusicalMakers organiseert de aankomende maanden meerdere masterclasses met toonaangevende makers, uit het binnen- en buitenland. In deze masterclass geeft niemand minder dan Wende een inkijkje in het maakproces en deelt ze haar ervaringen, zodat duidelijk wordt hoe musical- en muziektheater ontstaat.

Duur 90 minuten

Genre Muziektheater

Taal Engels

Masterclass Wende


Wende, de gevierde Nederlandse singer-songwriter, geeft samen met schrijfster E.V. Crowe op zaterdagmiddag 30 december een unieke Masterclass over songwriting bij ITA. Via live fragmenten met Wende achter de piano, delen ze hun ervaringen over het maakproces van de song cycle The Promise en vertellen ze hoe de lyrics en songs tot stand kwamen.

-|-
De song cycle The Promise, met als thema’s moederschap en vrouwelijkheid, en in 2021 in London bij het Royal Court Theatre geschreven en in première gegaan, is eind december nog bij ITA te zien en gaat in 2024 internationaal op tour. Bemachtig de laatste kaartjes via de voorstellingspagina van The Promise.


The Promise (The Song Project)
The Promise (The Song Project)

Meer Muziektheater

Language NP Language no problem Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Het Zomeroffer
Sluiten Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
25 jun '24 t/m 10 aug '24
Deze zomer gaat het gebeuren: de auto gaat eraan. Hij heeft ons veel gebracht, individuele vrijheid, avontuur, gemak en erotiek, maar zijn tijd is gekomen. Hij moet eraan geloven.
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
03 sep '24 t/m 04 sep '24
'Wie zijn wortels niet kent, kan ook niet groeien.' Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo Theater Haugtussa
Sluiten Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo
19 sep '24 t/m 20 sep '24
Het ensemble van Nationaltheatret in Oslo, waarin theater en muziek worden verweven, treedt op samen met mezzosopraan Adrian Angelico en pianiste Ingrid Andsnes.
Language NP Language no problem EUTERPIANS LeineRoebana Dans EUTERPIANS
Sluiten EUTERPIANS LeineRoebana
26 okt '24 t/m 27 okt '24
EUTERPIANS van LeineRoebana verbindt de vreugde en creativiteit van muze Euterpe met de onweerstaanbaarheid van de Sirenen en het martiale van de Amazones. Ze maakt de kracht van vrouwen door de eeuwen heen zichtbaar.
Language NP Language no problem High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen Muziektheater High-Rise
Sluiten High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen
12 nov '24 t/m 14 nov '24
Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard.
Language NP Language no problem Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen Muziektheater Stepping Stones
Sluiten Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen
06 dec '24 t/m 08 dec '24
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Language NP Language no problem Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet Dans Normality No More
Sluiten Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet
28 jan '25 t/m 29 jan '25
In Normality No More – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen normaal en vreemd, neurotypisch en neurodivers, toeschouwer en deelnemer. Waar zit jij op het spectrum?
Language NP Language no problem Hardkoor Theater Utrecht / Nederlands Kamerkoor / Holland Festival / Naomi Velissariou Muziektheater Hardkoor
Sluiten Hardkoor Theater Utrecht / Nederlands Kamerkoor / Holland Festival / Naomi Velissariou
01 apr '25 t/m 02 apr '25
HARDKOOR is een stand-up tragedy concert, een stream of self-consciousness op techno, triphop en koormuziek.
Language NP Language no problem De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus Muziektheater De dood van Benny Simons
Sluiten De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus
03 apr '25 t/m 04 apr '25
De dood van Benny Simons is naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood. 
Language NP Language no problem Queen of Disco Rightaboutnow Inc. Muziektheater Queen of Disco
Sluiten Queen of Disco Rightaboutnow Inc.
24 mei '25 t/m 25 mei '25
Winnaar Toneelschrijfprijs 2023, wegens succes in reprise! QUEEN OF DISCO is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco, belichaamd door disco-icoon en flamboyante LGBTQ-activist SYLVESTER.