The State of the World - Sarah Mani

Sluiten

The State of the World - Sarah Mani

Nederlands Theater Festival

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
The State of the World - Sarah Mani
Nederlands Theater Festival

In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de bekroonde Afghaanse filmmaker Sahra Mani. Onlangs ging haar documentaire Bread and Roses in premiere tijdens het Cannes Film Festival.

Festival Nederlands Theater Festival

Genre Perspectief
Duur 60 minuten

State of the World


Bread and Roses
geeft een krachtig beeld van de strijd van drie vrouwen in Afghanistan sinds de Taliban in 2021 opnieuw aan de macht is gekomen. Het is een rauwe, intieme weergave van hun schrijnende situatie waarin je de impact ziet van het verliezen van basisrechten. Hollywoodster Jennifer Lawrence, producent van Bread and Roses: "You don't see this side of the story, women fighting back, in the news every day and it's an important part of our film, and the stories of these women."
-|-
Sahra Mani over The State of the World: "A huge problem is the lack of news in the Western media about the Afghan people under Taliban dictatorship and especially about the women's situation. I would love doing this programme and we can hopefully bring Afghanistan back into the eyes of the public and policy makers."

Vorig jaar was The State of the World een gesprek met Pussy Riot-leider en activiste Maria Alyokhina. Voertaal is Engels.
The State of the World wordt georganiseerd in samenwerking met De Balie

NEDERLANDS THEATER FESTIVAL

Elf dagen lang – van 7 tot en met 17 september 2023 – presenteert het Nederlands Theater Festival de mooiste voorstellingen van dit seizoen. Het festival laat daarnaast succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Traditiegetrouw wordt het festival geopend met de Staat van het Theater en sluit het festival af met het Gala van het Nederlands Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt.

Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren.

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA

Meer NTF