The world according to Kubrick

Sluiten

The world according to Kubrick

Het Zuidelijk Toneel / House Crying Yellow Tears / Suze Milius

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
The world according to Kubrick
Het Zuidelijk Toneel / House Crying Yellow Tears / Suze Milius
Rang 5 va € 10 - rang 1+ va €33,50

Vanwege persoonlijke omstandigheden bij twee actrices is Het Zuidelijk Toneel genoodzaakt de voorstelling te annuleren.

Grote Zaal
Duur: nnb
Zonder Pauze

Over de voorstelling

Zijn we beesten, of worden we tot beesten gemaakt? Deze vraag is de rode draad in het oeuvre van filmregisseur Stanley Kubrick, bekend van klassiekers als A Clockwork Orange, The Shining en 2001: A Space Odyssey.

Het verlegen straatschoffie uit de Bronx, de notoire pessimist en maniakale perfectionist die uitgroeide tot een van de meest vernieuwende en invloedrijke filmmakers, is het verrassende onderwerp van het grote zaal debuut van regisseur Suze Milius (1986). Een monumentale voorstelling over haar fascinatie én angst voor de regisseur, zijn esthetiek en gewelddadige wereldbeeld.

De voorstellingen van Suze Milius zijn kleurrijke universums over intermenselijk gedrag in al zijn onhandigheid en ongemak. Schijnbaar alledaagse werelden zet ze onder spanning, in een gestileerde esthetiek en met het nodige absurdisme. Ze laat haar werk niet altijd in een theaterzaal zien. Soms bevind je je op een tentoonstelling en groeien vijf bezoekers uit tot performers, soms krijg je de sleutel van iemands huis.

Bekijk ook

Language NP Language no problem Een leven lang theater: Willem Nijholt Internationaal Theater Amsterdam Theater Een leven lang theater: Willem Nijholt
Sluiten Een leven lang theater: Willem Nijholt Internationaal Theater Amsterdam
Helaas kan deze avond wegens omstandigheden niet door gaan. Samen met dhr. Nijholt gaan we op zoek naar een nieuwe datum. Deze datum zal echter niet meer in het huidige seizoen zijn. Zodra er een nieuwe datum bekend is zullen we u hiervan op de hoogte brengen.
Language NP Language no problem Brave new world 2.0 NNT / Club Guy & Roni / Asko-Schönbergs K[h]AOS / Slagwerk Den Haag / Guy Weizman Theater Brave new world 2.0
Sluiten Brave new world 2.0 NNT / Club Guy & Roni / Asko-Schönbergs K[h]AOS / Slagwerk Den Haag / Guy Weizman
Brave New World 2.0 is na Carrousel en Salam de derde voorstelling waarin regisseur en choreograaf Guy Weizman, een wereld toont die sneller verandert dan je kunt bijhouden. Een wereld waarin iedereen op zoek is naar een nieuw verhaal, maar tegelijkertijd worstelt om uit vastgeroeste gedachtepa...
Language NP Language no problem Caligula Theater Utrecht / Thibaud Delpeut Theater Caligula
Sluiten Caligula Theater Utrecht / Thibaud Delpeut
Thibaud Delpeut brengt zijn bejubelde interpretatie van toneelklassieker Caligula van Albert Camus in een speciale enscenering naar de grote zaal. In de titelrol schittert acteur Vincent van der Valk.
Language NP Language no problem Het Duel Het Nationale Theater / Jeroen De Man Theater Het Duel
Sluiten Het Duel Het Nationale Theater / Jeroen De Man
Jeroen De Man regisseert de eerste toneelbewerking van Tsjechovs enige korte roman uit 1891. Een koortsachtige toneelavond, waarin acht acteurs de strijd om het ‘goede leven’ met een geladen pistool uitvechten.
Language NP Language no problem Heisenberg Theater Rotterdam / Johan Simons Theater Heisenberg
Sluiten Heisenberg Theater Rotterdam / Johan Simons
Topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw staan samen op het toneel in de eerste Nederlandstalige bewerking van Heisenberg. Johan Simons regisseert dit knetterend liefdesspel tussen twee onberekenbare deeltjes. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk...