TIME OUT XL

Sluiten

TIME OUT XL

Stichting Time Out ism MIND Young, ISO, LSVB, STIP, LKvV, NJR en vele andere jongeren initiatieven

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
TIME OUT XL
Stichting Time Out ism MIND Young, ISO, LSVB, STIP, LKvV, NJR en vele andere jongeren initiatieven

TIME OUT! is een realistische confrontatie over jong zijn en studeren voor, tijdens en na corona. Met muziek, theater, humor en interactie focussen we ons op de toekomst. Een absoluut-niet-saaie interactieve livestream.

Livestream- gratis
19 mei, 20.30 uur

Te zien via: www.timeoutcafe.nu/livestream
en via SALTO TV

Voor vragen over de livestream,
neem contact op met Time Out.

BEKIJK DE LIVESTREAM HIER

Eerst was er stress door de maatschappelijke verwachting om voortdurend aan te staan, te excelleren en te presteren. De beste, de slimste, de leukste, de mooiste. Wie die norm bedacht had weet niemand meer. Geen ruimte meer om te proberen, te falen, te ontladen, te staren uit het raam. Toen kwam Corona.

In het begin was het collectief online gaan nog wel spannend, verrassend en zelfs verbindend. Online bingo’s, borrels, challenges. Totdat deze vrolijkheid omsloeg in binge watchen en studiestress door demotivatie, gebrek aan concentratie en discipline, slechte wifi, irritatie aan je huisgenoten en de angst om je ouders te besmetten. En nu?

Studenten lopen achter op hun studieschema, stages zijn verzet of gecanceld. Geen bijbaantjes. Schulden stapelen zich op.

Tijdens deze speciale en interactieve Time Out editie zullen studenten constructief en concreet bijdragen aan oplossingen en ideeën waarmee bestuurders, beleidsmakers, politici, en zijzelf, kunnen bouwen aan een gezonde en evenwichtige toekomstige samenleving. De makers van Time Out en haar publiek, sluiten de Time Out Tournee af met een slotbetoog, een helder geschetst toekomstbeeld van studenten en de makers van Time Out.

"Je vraagt me waar we, als alles achter de rug is, naartoe moeten?

Als we terug zijn bij hoe we leefden voor corona, als we weer op de uni zijn, als we weer een biertje kunnen drinken in een kroeg, als we elkaar weer kunnen aanraken, als we weer ...

Je vraagt me waar we dan naartoe moeten....Laat ik beginnen met je te vertellen waar we volgens mij niet naartoe terug moeten."


Jongeren willen vooral weer studeren zoals studeren bedoeld is. De essentie van studeren ligt in het sociale component ervan. Leren leven, mensen zien, elkaar ontmoeten, spontaan sparren met je medestudent een docent, discussiëren, meningen uitproberen, op je bek gaan, fouten maken. Jong zijn, studeren, het is één grote oefening. Uit ons onderzoek blijkt dat de combinatie van tijdsdruk en de prestatiemaatschappij onzekerheid, eenzaamheid en overmatige stress veroorzaken. Dat is schadelijk voor hen en voor de hele samenleving als geheel.

Niet aanstellen en gewoon weer verder gaan of gaan we het aanpakken en het er over hebben?

Klik hier voor de livestream

Credits

Cast
Time Out is tot stand gekomen door de verhalen, meningen, ervaringen en verbondenheid met het thema.
Nora El Koussour - gastactrice bij Time Out
Arthur Umbgrove - stand up commedian, muzikant & schrijver Time Out
Eva van Manen - singer songwriter, muzikant & speler Time Out
Simone van Bennekom - actrice
José Montoya – acteur
Frederiek Voskens - moderator, actrice, mede schrijver & founding mother Time Out
Zoeff Ensemble: Nina Zuure (viool), Maud Busschers (hobo), Orrin van Leeuwen (contrabas)

Understudies:
Imke Smit
actrice
Milan Boele van Hensbroek - acteur

Regie & ontwerp
Rene van Zinnicq Bergmann -
regisseur
Aziz Bekkaoui - ontwerper & designer slotbetoog Time Out