Uchronia

Sluiten
Julidans

Uchronia

Vincent Riebeek (NL)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Uchronia
Vincent Riebeek (NL)
€25,-

Losgemaakt van tijd en plaats wordt dansen een middel voor bevrijding. Er zijn geen grenzen aan wat mogelijk is.

Op 4 juli is er aansluitend aan de voorstelling een nagesprek onder leiding van Moos van den Broek.

Julidans NL
Locatie Bellevue Grote Zaal
Tijd 20.30
NL première

vrij van normen en regels

Hij begon als autodidact, volledig vrij van normen en regels in de dans. Hij rondde zijn formele dansopleiding pas in 2018 af. Vincent Riebeek besloot zijn status van buitenstaander volop te omarmen. Hij maakt provocerend werk dat balanceert op het snijvlak van kunst en amusement. Hij verlegt de grenzen van wat dans en performance kan zijn - en past daarmee perfect op Julidans.

Riebeek schroomt hij niet om te putten uit alle mogelijke genres, van klassiek ballet tot circus. Zoals hij zelf zegt: "Zichzelf sneaky naar binnen werkend, waar hij vraagtekens zet bij de ruimtes waar hij niet ‘thuishoort'."

-|-Voor Riebeek werkt dat idee van thuisloosheid bevrijdend. Alles is mogelijk, niets is gebonden aan conventies, aan tijd en plaats. Dit is precies het onderliggende thema van zijn nieuwe werk Uchronia. De titel betekent letterlijk: 'geen tijd', verwant aan het begrip utopia: 'geen plaats'. In Uchronia traceert Vincent de oorsprong van dans en van de mensheid zelf, en bedenkt vervolgens nieuwe scenario's voor de bestaande scheppingsverhalen.

Uchronia is een remake van onze wereld. Met collages en tableaux vivants nodigen de performers het publiek uit om zich te verbeelden wat er allemaal mogelijk is. Een praktijk die ons in staat stelt om de toekomst te smeden die we zouden willen hebben. Riebeek: “Mijn intentie is om een bevrijdende ervaring te creëren die emanciperend is voor zowel het publiek als de artiest."

Victoria Uchronia ITA julidans

Vincent Riebeek

Riebeek studeerde dans aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling en aan DASarts. Zijn afstudeerwerk One of a Kind was te zien in verschillende Europese steden en toert momenteel nog steeds. Na het voltooien van een reeks residenties in 2019-2020 in Tanzhaus Zürich en Arsenic Lausanne, presenteerde hij The desire to create something that always exist bij Theater Frascati Amsterdam. Zijn nieuwe werk ontwikkelde hij onder meer tijdens een residentie in Veem House of Performance. Het duo dat Riebeek vormt met Florentina Holzinger (Appolon Musagete XL, Julidans 2019) werd "Europa’s meest radicale performanceduo" genoemd.

Credits

Direction and Concept Vincent Riebeek
Performance and creation Rose Acras, Antonio Maia, Nicolas Roses, Slim Soledad, Victoria Caram (video)
Outside eye Julien Alembik
Technical Direction Paul Beumer
Design backdrop Irie Wata
Video Art Jeremy from AlexEtJeremy
Movement coach Gabrielle Transcending
Distribution and Production DANSCO
Funded by Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), NORMA Corona Fonds, ARSENIC Centre d’art scénique contemporain Lausanne, Sophiensaele Berlin, Julidans, Amsterdam
With the support of Gessnerallee, Zürich and Veem House for Performance, Amsterdam

Voor deze voorstelling heeft u geen Corona-toegangsbewijs nodig

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

Bekijk ook

Language NP Language no problem The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas Dans The Goldberg Variations, BWV 988
Sluiten The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas
Samen met pianist Pavel Kolesnikov gaat De Keersmaeker in dialoog met de Goldbergvariaties, in een solovoorstelling die ze zelf danst. Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot voortdurende verandering en tegelijk het behoud van een onveranderlijke kern.
Language NP Language no problem Making Dances - Dancing Replies Lucinda Childs (VS) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (IT/DE) & Martha Graham (US) & Tim Etchells / Dance On Ensemble (DE) Dans Making Dances - Dancing Replies
Sluiten Making Dances - Dancing Replies Lucinda Childs (VS) / Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi (IT/DE) & Martha Graham (US) & Tim Etchells / Dance On Ensemble (DE)
Uit het oude, zegt een Japans spreekwoord, leren we nieuwe dingen. Dit inspireerde Ty Boomershine en zijn gezelschap Dance On Ensemble tot een bijzonder project.
Language NP Language no problem Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties Dans Ta(m)bu & Imprenta
Sluiten Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.