Yallah! Yallah! presents: Masters Of Syria

Sluiten

Yallah! Yallah! presents: Masters Of Syria

Radar Agency / Yallah! Yallah!

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Yallah! Yallah! presents: Masters Of Syria
Radar Agency / Yallah! Yallah!
v.a 5e rang €10 - 1e rang €31,50

Een avond vol klassiek Arabisch repertoire en hip hop uit Syrië en Egypte. Met gastoptredens van Mireille Bittar, Shaza Hayek, Malikah, Freez, Eslam Jawaad én Yallah! Yallah! afterparty.

Grote Zaal
Concert en afterparty

Basel Saleh

Masters of Syria

Masters of Syria is een klassiek orkest dat grotendeels bestaat uit leden van het Syrian National Orchestra of Arabic Music. Vanwege de oorlog in Syrië zijn veel van de orkestleden gevlucht uit hun vaderland. Damon Albarn (Blur, Gorrillaz) nam het initiatief om dit orkest weer bij elkaar te krijgen en toerde met hen over de wereld. Tegenwoordig treedt de groep op op festivals en in concertzalen in Europa.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Basel Saleh die afkomstig is uit Homs (1975) en studeerde aan het Higher Institute of Music in Damascus. Hij was onder meer 'Conductor of Orchestra of Syrian Musicians (Africa Express)' en 'Conductor of the choir at Academy of Art and The Arabic Heritage in London.'

Special guest

Mireille Bittar

Mireille Bittar – Sopraan. Voltooide in 2018 de Master opleiding klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij thans als gastdocent betrokken is. Mireille Bittar is afkomstig uit Syrië, studeerde aan het High Institute of Music in Damascus, werkte met het Syrian Women Oriental Ensemble en vele andere orkesten binnen en buiten Syrië, woont sinds 2015 in Nederland en is oprichter van het Mozaiek Ensemble.

Bekijk Mireille Bittar

Special guest

Shaza Hayek

De Syrische zangeres Shaza Hayek (1981) studeerde aan het Conservatorium in Damascus en vluchtte enkele jaren geleden met haar gezin naar Nederland. Shaza Hayek is een van de vooraanstaande vertolkers van het genre. Net in Nederland trad ze al snel op bij onder andere het VPRO programma Vrije Geluiden.

Luister naar Shaza Hayek

Special guest

Freez

Stel je een muzikant voor met verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean en voilà, je hebt Freez. Deze Zwolse songsmid start zijn carrière als hiphopper en schrijft inmiddels liedjes vol donkere romantiek.

Vanachter de piano versmeedt hij serieuze rap met pakkende melodieën die hij live speelt met band. Zijn muziek is rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taalgevoel en poëzie. Hiphop noir die zich vermomt als catchy pop. Songs vol overdenkingen over de levenswandel van zichzelf en de mensen om hem heen, oprecht en niet schuw voor wat er in de schaduw leeft. Niet voor niets werken zowel Typhoon, Rico & Sticks als Spinvis graag met hem samen en stond hij al meermaals als gastartiest voor een volle Ziggo Dome en Heineken Music Hall. Na zijn debuutplaat Les Demoiselles neemt Freez je op zijn nieuwe album mee in zijn zoektocht van jonge rapper tot een man die wil excelleren in het leven en in de muziek. De enige artiest die rustig Arctic Monkeys, Spinvis en Snoop Dogg in één adem noemt om je vervolgens grijnzend weer net zo hard mee de andere kant op te nemen.

Luister naar Freez

Yallah! Yallah! Afterparty

Yallah! Yallah! wijst de weg naar het oosten met de heetste en wildste partykrakers uit de Arabische wereld: Van Marokkaanse hiphop tot Egyptische bruiloftsmuziek, via Libanese speeddabke naar trap uit Syrië. Ontstaan op Lowlands 2017, sindsdien garant voor bubbel-doorbrekende dansvloeren. Vergeet sprookjes en buikdanseressen: In de 1.002e nacht dansen we op échte Arabische grooves, Yallah!

Special Guest

Malikah

Malikah staat bekend als de koningin van de Arabische hiphop en is een van de oprichters van Hip Hop in de Levant en in de Arabische wereld.

Luister naar Malikah

Special Guest

Eslam Jawaad

Eslam Jawaad, een van de oprichters van de Arabische Hip Hop-groep Arap, heeft opgetreden en getourd met Gorillaz, The Good The Bad en The Queen, Africa Express en Wu Tang.

Luister naar Eslam

13 - 23 februari

Lieve Stad,

Als theater in het hart van de stad willen we er zijn voor álle Amsterdammers. Daarom maken we theater voor iedereen in onze stad, omdat theater bij uitstek zorgt voor verbinding tussen mensen. Lieve Stad, – geïnspireerd door de woorden van voormalig burgemeester Eberhard van der Laan – is ónze liefdesverklaring aan de stad Amsterdam en haar diversiteit aan inwoners. We zijn er trots op dat deze voorstelling tijdens Lieve Stad, te zien is.

Gebundeld in anderhalve week presenteren we meerdere voorstellingen die verhalen uit de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met het (nu nog) onbekende zijn.

Met Lieve Stad, vieren we onze verschillen - of ze nu cultureel, sociaal, economische of fysiek zijn. Het gaat ons om het samenbrengen van mensen; in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Hoe verbinden die verhalen ons? Dit laten zien, horen en voelen is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Wees welkom!

Mede mogelijk gemaakt door

Meer Lieve Stad,

Language NP Language no problem Kirina Faso Dance Theatre / Serge Aimé Coulibaly Dans Kirina
Sluiten Kirina Faso Dance Theatre / Serge Aimé Coulibaly
“Kirina is een verbluffende voorstelling die een zweterige, rituele en extatische dans combineerde met voortstuwende muziek en een bezwerend verhaal.” - The New York Times<br /> <br /> De Burkinese danser-choreograaf Serge Aimé Coulibaly maakt een voorstelling over ‘de vluchtelingencrisis’, of liever: migr...
Language NP Language no problem De laatste dichters Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Theater De laatste dichters
Sluiten De laatste dichters Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
De Laatste Dichters is een waargebeurd verhaal over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek (Pink Oculus). Met hun woorden als wapen bestreden de Last Poets ten tijde van de burgerrechtenbeweging in Amerika een generaties-oud negatief zelfbeeld van veel A...
Language NP Language no problem M!ndf#ck jr. (14+) ITA-Educatie / Junadry Leocaria / Nina Haanappel Theater M!ndf#ck jr. (14+)
Sluiten M!ndf#ck jr. (14+) ITA-Educatie / Junadry Leocaria / Nina Haanappel
In M!ndf#ck jr. maken we een reis door het chaotische brein en het onrustige lichaam van een mens in wording. Met een mix van dans en toneel laten 27 jonge mensen zien hoe hun brein in elkaar zit.