Sign of the times: Mad as hell

Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
Close

Sign of the times: Mad as hell

Internationaal Theater Amsterdam / De Balie

Shows

Sorry, there are currently no available shows.

Waarom roept de woedende vrouw vaak fellere reacties op dan de woedende man? Aan de vooravond van 100 jaar vrouwenkiesrecht duikt Sign of the Times in het eeuwenoude taboe op vrouwen om boos te zijn en onderzoeken we via theater en gesprek de huidige tijdsgeest. Laten vrouwen zich nog temmen of omarmen vrouwen wereldwijd het recht om kwaad te zijn? En wat betekent dat voor onze wereld?

Als er één emotie is die onze huidige samenleving in haar grip houdt – van het Amerika van President Trump, de Syriëganger tot de Catalanen die strijden voor onafhankelijkheid – dan is het wel woede. De ‘boze burger’ is een wereldwijd begrip geworden. Wie kijkt naar de uitslagen van verkiezingen in de westerse wereld - Amerika, Duitsland, Italië, Tsjechië - ziet dat de politiek meer dan ooit tevoren succesvol lijkt in te spelen op de woede van het electoraat. En je hoeft maar een blik op sociale media te werpen of je wordt overspoeld door berichten vol boosheid. Maar woede brengt tegelijkertijd ook op grote schaal groepen op de been die onrecht aankaarten en zich inzetten voor vrijheid en gelijkwaardigheid.

Tijdens Sign of the Times onderzoeken we hoe verontwaardiging, boosheid en haat in het hart van onze maatschappij terecht gekomen is. Woede die regeert, woede als motor, maar ook vergeving en woede als moreel kompas. Online woede, woede in het stemhokje en woede als drijfveer voor actie. Internationaal Theater Amsterdam en De Balie bundelen hun expertises van debat en theater in een gezamenlijke zoektocht naar woede. Van de woedende massa tot de boosheid van het individu.

Kijk hier eerdere afleveringen terug.