Amateurs

Al jaren hebben wij een speciale band met onze amateurs en ontwikkelen wij aanbod op maat voor hen. Dit doen we in nauw overleg met mensen uit het amateurveld en met de ‘ITA-Ambassadeur’. De ambassadeur vertegenwoordigt bij ITA de Amateurs en denkt mee in de programma’s.

Er zijn MAAK-dagen waarin de ITA-Amateurs in grote getale ons gebouw op hun kop zetten. Tijdens 5x worden vijf minivoorstellingen van vijf groepen samengesmeed tot een Gesammtkunstwerk binnen de thema’s van een ITA ensemblevoorstelling. Daarnaast is er voor amateurgroepen de mogelijkheid hun eigen variant op een ITA ensemble- voorstelling te spelen in het originele toneelbeeld van de voorstelling.
Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Deze zijn te lezen in de maandelijkse nieuwsmail.

Amateurs

Spelen in het toneelbeeld

Het is voor Amateurgroepen mogelijk hun eigen versie van een ITA ensemblevoorstelling te spelen in het originele toneelbeeld in de Rabozaal of Grote Zaal. Het stuk wordt in de repetities door het gezelschap zelf gemaakt. In een van de repetities komt een ITA-acteur langs voor speltips en onze marketeers kunnen adviseren over publiciteit. Voor de voorstelling komt de groep bij ITA in huis: zij krijgen technische en productionele ondersteuning van de professionals van ITA en dezelfde kleedkamers als onze artiesten.

'Een prachtige verrijking voor het Amsterdamse theaterlandschap; spelers stijgen boven zichzelf uit en de ondersteuning vanuit TA is hartverwarmend. Een groot feest.' - Sita van Sante, regisseur 'Door projecten als deze blijf ik de uitdaging en de mogelijkheden van theater voelen en ontdekken. Als amateur ben je soms voor je gevoel op een gegeven moment klaar omdat je weet dat je er niet verder mee kan. Maar dan mag je iets uitzonderlijks doen zoals dit project en dan realiseer je je weer dat het nooit klaar kan zijn omdat er altijd nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren zijn.' - Anniek Geelen, speler

In augustus maken we bekend in welke toneelbeelden het komend seizoen mogelijk is te spelen in het toneelbeeld..

data bekend in juni | informatie en aanmelden wilma.smilde@ita.nl of (020) 795 99 40 | prijsindicatie €1.750 de recettes zijn eigen inkomsten

INFORMATIE & AANMELDEN

MASTERCLASS

Acteurs van het ITA ensemble geven door het jaar heen masterclasses aan amateurs. We organiseren deze in samenwerking met o.a. Tokodrama en CREA. Meer info hierover kun je lezen in onze maandelijkse amateur nieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan aan via het blok onderaan deze pagina.

Daarnaast zijn de masterclasses een onderdeel van het programma Spelen in het toneelbeeld. Wanneer de groep bijna klaar is om hun voorstelling in het toneelbeeld van een ITA-voorstelling te gaan spelen, komt een acteur uit de ITA-voorstelling langs. De acteur gaat met de spelers werken en geeft speltips naar aanleiding van de scènes die zijn gemaakt.  

AANVRAGEN

MAAK

Thinking like an artist. Kunstenaarschap gaat over oprechte nieuwsgierigheid, verschillende perspectieven zien en verbindingen leggen. Wil je de kunstenaar in je zelf ervaren, kom denken, durven, dromen en doen!

MAAK zet de deelnemers in beweging. Door ze onderzoek te laten doen naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven, zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de ervaring. Een MAAK-workshop kan eindigen in een eindpresentatie, maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de deelnemers.

AANVRAGEN

SAMEN NAAR...

Er zijn twee mogelijkheden om met anderen in gesprek te gaan of in actie te komen: via THE PACK en SAMEN NAAR…

THE PACK
THE PACK is een platform voor jonge mensen (15-25 jaar) die willen maken. Te vaak is creativiteit iets dat gereguleerd wordt door volwassenen. Wat als we jonge mensen vrij spel geven? Als JIJ degene bent die het balletje opgooit en ITA de plek is waar je dat doet? Wij maken randprogrammering bij voorstellingen, organiseren workshops, open mic's en gaan met elkaar naar voorstellingen. THE PACK is voor én door jongeren!

SAMEN NAAR…
Samen naar... een voorstelling bij ITA.

Eens per maand is er een gelegenheid om samen met andere toneelliefhebbers naar ITA te gaan. Om samen wat te drinken en in gesprek te gaan over de voorstelling. Daar kun je ook je wensen over een samenwerking laten weten. De data worden aangekondigd in de amateur nieuwsbrief. Wil je hier graag mee over weten? Mail wilma.smilde@ita.nl

MELD JE AAN VOOR DE AMATEURNIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen van ITA & de amateurs? Elke maand kun je de Nieuwsmail Amateurs ontvangen met actuele informatie. Er zijn vaste rubrieken, zoals Nieuws uit de Ambassade, Vraag aan de Prof, Spelen & verdiepen en Kijken & voorstellingen. Heb jij zelf nieuws? Je kunt je kopij sturen aan onze ambassadeur van dit jaar An Kramer an.kramer@hetnet.nl.

Hoe meld je je aan voor de nieuwsbrief?
Maak een account of log in via deze link.

In het tabblad ‘uw gegevens’ kun je een keuze maken welke nieuwsbrieven je wil ontvangen. Vink ‘ITA Amateur Nieuwsbrief’ aan en je ontvangt het nieuws in het vervolg op de laatste maandag van de maand.

MELD JE AAN