HBO / WO
Een voorstelling bij ITA staat nooit op zichzelf. Er is altijd ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Ook, of misschien wel juist, voor studenten in het hbo en wo. Bij ITA gaan we graag met hen in gesprek over inspiratie, maatschappelijke ontwikkelingen en theatermaken. Inspirerende voorstellingen en spannende workshops leiden tot onderzoek binnen grote vraagstukken en dilemma’s van deze tijd. Doordat zij hun eigen gedachten onderzoeken, verschillende perspectieven ontdekken en deze koppelen aan de thematiek van een voorstelling, verdiepen en verbreden zij hun vakkennis en vormen zij gedachten en ideeën.
Voorstellingsbezoek
ITA heeft een selectie toneel- en dansvoorstellingen die aansluit bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties als interessante en uitdagende theater- en dansprogrammering van (inter)nationale gezelschappen.
Stuk voor stuk voorstellingen die maximaal tot hun recht komen als studenten zich hierop voorbereiden. Op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken de studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het bezoek. De afdeling Educatie & Interactie bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een op maat gemaakt programma samen.
Bekijk hieronder de selectie van geschikte voorstellingen.
ITA ENSEMBLE
THEATER
DANS
Inleidingen & nagesprekken
Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemblevoorstelling De dokter is een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er veel voorstellingen die jouw onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.
CONTEXTPROGRAMMERING
Je kunt bij ITA naast bijzondere theater- en dansvoorstellingen ook inspirerende contextprogrammering bezoeken om jezelf en/of jouw studenten te voeden. Contextprogramma’s zijn een verdieping of verbreding van de inhoud van voorstellingen of zijn actueel gebaseerd op maatschappelijke ontwikkelingen. Programma’s bestaan uit verschillende soorten gesprekken en we maken speciale programma’s in samenwerking met o.a. debatcentra Pakhuis De Zwijger en De Balie. Ook verschillende herdenkingsdagen krijgen bij ons ruimte.
ITA heeft, naast dat we het huis zijn voor een aantal grote festivals als Nederlands Theaterfestival en IDFA, twee eigen festivals. Het festival Brandhaarden waarin altijd een maker of thema centraal staat dat internationaal wordt belicht door voorstellingen en contextprogramma’s. Het festival Lieve Stad, waarin we een zo breed mogelijk beeld geven van de verhalen die leven in de stad Amsterdam in al zijn kleurrijke facetten.
MAAK
MAAK zet studenten in beweging. Door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven, zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK-workshop kan eindigen in een eindpresentatie, maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de studenten.
In het HBO en WO is er geen specifieke eis om met kunsteducatie of burgerschap bezig te zijn. Maar juist in dit onderwijs zijn studenten bezig met allerlei sociale, maatschappelijke, ethische thematieken die in een MAAK-programma op geheel eigen wijze aangevlogen kunnen worden. Op deze manier kunnen boeken en theorie plaatsmaken voor ervaring en krijgt het onderwijs een andere ‘bodem’ in de student die meegenomen kan worden in de rest van de studie. We denken graag mee voor een project op maat.
Programma's op maat
Omdat kunsteducatie geen vak is in vervolgonderwijs, kloppen gestandaardiseerde programma’s vaak niet. We gaan heel graag in gesprek over de manier, waarop de inhoud van voorstellingen jouw onderwijs kan verrijken. Dat kan een losse workshop zijn of een serie MAAK-sessies, waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verrassende werkomgeving, waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.
Stagelopen bij ITA
ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wil wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.
Geef jezelf een bijscholing cadeau
Voed (je) nieuwsgierigheid
Er zijn allerlei boeiende programma’s voor leerlingen en studenten, maar hoe blijf je als docent zelf fris en geïnspireerd? In de trainingen bij ITA duik je dieper de materie in en ga je samen op onderzoek. Tegelijkertijd is er de ruimte om jezelf en elkaar te bevragen en inspireren.
CONTACT & RESERVEREN
ONS TEAM
Anne Lotte Heijink | hoofd
Wilma Smilde | projectleider
Rosa Fontein | medewerker
Diederik Imfeld | medewerker
Boisé Letwory | medewerker
Manouk Martens | medewerker
Joanne Purperhart | medewerker
Robin Tinkhof | medewerker
ITA heeft een team van ruim vijftig bevoegde kunstvakdocenten die op freelancebasis bij ITA werken.
RESERVEREN
Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw klas? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.