HBO / WO

Een voorstelling bij ITA staat nooit op zichzelf. Er is altijd ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Ook, of misschien wel juist, voor studenten in het hbo en wo. Bij ITA Academy gaan we graag met hen in gesprek over inspiratie, maatschappelijke ontwikkelingen en theater maken. Inspirerende voorstellingen en spannende workshops leiden tot onderzoek binnen grote vraagstukken en dilemma’s van deze tijd. Doordat zij hun eigen gedachten onderzoeken, verschillende perspectieven ontdekken en deze te koppelen aan de thematiek van een voorstelling, verdiepen en verbreden zij hun vakkennis. En funderen zij gedachten en ideeën. Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van kunsteducatie van ITA Academy binnen het hbo en wo.

HBO / WO

Voorstellingsbezoek

ITA heeft een selectie toneel- en dansvoorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties als interessante en uitdagende theater- en dansprogrammering van gastgezelschappen. 

Stuk voor stuk voorstellingen die maximaal tot hun recht komen als studenten zich hierop voorbereiden. Op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken de studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het bezoek. ITA Academy bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een op maat gemaakt programma samen.

Bekijk hieronder de selectie van geschikte voorstellingen.

Language NP Language no problem the damned
on Tour
ITA–EnsembleTheater the damned
Sluiten the damned ITA–Ensemble
15 jun '22 t/m 23 jul '22
ITA in het Amsterdamse Bostheater
Language NP Language no problem de dokter ITA-ensemble / Robert Icke Theater de dokter
Sluiten de dokter ITA-ensemble / Robert Icke
06 sep '22 t/m 16 sep '22
Robert Icke heeft een groot hart voor klassiek repertoire, dat hij op een persoonlijke en radicale manier bewerkt. Eerder deed hij dit in Oedipus en Kinderen van Nora, speciaal voor ITA geschreven en geregisseerd. Nu maakt hij een eigentijdse bewerking van Professor Bernhardi van Arthur Schnitzler.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Hans Achterhuis Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Hans Achterhuis
Sluiten Sign of the Times: Hans Achterhuis Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
21 sep '22
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem Controle Maas Theater en Dans / 155 Dans Controle
Sluiten Controle Maas Theater en Dans / 155
31 okt '22
De voorstelling CONTROLE brengt een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.
Language NP Language no problem JudasITA–EnsembleTheater Judas
Sluiten Judas ITA-ensemble / Robert Icke
29 sep '22 t/m 09 okt '22
De naam Judas is bij veel van ons bekend. De verrader. Het scheldwoord. Een man die eeuw na eeuw voor zijn doortrapte lafheid is veroordeeld en tot op de dag van vandaag geen gratie verdient – of – is dat misschien een half verhaal?
Language NP Language no problem De Profundis | uit de diepte roep ik Toneelgroep Oostpool / Char Li Chung Theater De Profundis | uit de diepte roep ik
Sluiten De Profundis | uit de diepte roep ik Toneelgroep Oostpool / Char Li Chung
22 sep '22 t/m 23 sep '22
Net als het succesvolle Don Caravaggio en Edward II – The Gay King is De Profundis | uit de diepte roep ik een unieke vertaling van een literair meesterwerk naar het toneel, waarin belangrijke historische homoseksuele figuren een centrale rol spelen.
Language NP Language no problem Pieces of a Woman TR Warszawa / Kornél Mundruczó Theater Pieces of a Woman
Sluiten Pieces of a Woman TR Warszawa / Kornél Mundruczó
12 okt '22 t/m 13 okt '22
Een familiebijeenkomst toont, als door een lens, de problemen en interne conflicten van de Poolse samenleving.
Language NP Language no problem Primisi Theater Rotterdam / Alida Dors Dans Primisi
Sluiten Primisi Theater Rotterdam / Alida Dors
24 nov '22 t/m 25 nov '22
Primisi is een combinatie van film, live muziek en 9 dansers die dit keer de basis vormen voor haar vormtaal.
Language NP Language no problem EXIT Macbeth Noord Nederlands Toneel / Jan-Christoph Gockel / Jana Vetten Theater EXIT Macbeth
Sluiten EXIT Macbeth Noord Nederlands Toneel / Jan-Christoph Gockel / Jana Vetten
10 okt '22 t/m 11 okt '22
Michael Pietsch (peaches&rooster) creëerde van opgezette dieren unieke poppen die door de dansers en acteurs uit het NITE-ensemble tot leven gebracht worden.
Language NP Language no problem De jaren Het Nationale Theater / Eline Arbo Theater De jaren
Sluiten De jaren Het Nationale Theater / Eline Arbo
07 nov '22 t/m 08 nov '22
In De jaren, naar het succesvolle boek van Annie Ernaux, vertellen vijf actrices samen het leven van één vrouw
Language NP Language no problem de urenITA–EnsembleTheater de uren
Sluiten de uren ITA–Ensemble
18 nov '22 t/m 04 feb '23
Eline Arbo brengt de roman De uren van Michael Cunningham naar het toneel.
Language NP Language no problem Lehman TrilogyITA–EnsembleTheater Lehman Trilogy
Sluiten Lehman Trilogy ITA–Ensemble
26 okt '22 t/m 23 dec '22
Slavernij en industrialisering, oorlog en nieuw technologische ontwikkelingen: wat er ook gebeurt in Amerika en zelfs op wereldwijd vlak, de Lehmans weten telkens hoe ze er goed geld mee kunnen verdienen.
Language NP Language no problem age of rageITA–EnsembleTheater age of rage
Sluiten age of rage ITA–Ensemble
02 dec '22 t/m 11 dec '22
In Age of Rage vertelt Ivo van Hove een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Deze voorstelling sluit aan bij eerdere grootschalige maatschappelijke producties als Romeinse tragedies en Kings of war.
Language NP Language no problem Sign of the Times 2 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times 2
Sluiten Sign of the Times 2 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
08 dec '22
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem het jaar van de kreeftITA–EnsembleTheater het jaar van de kreeft
Sluiten het jaar van de kreeft ITA–Ensemble
04 jan '23 t/m 14 jan '23
Luk Perceval bewerkte voor ITA een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus erin om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.
Language NP Language no problem mijn lieve gunstelingITA–EnsembleTheater mijn lieve gunsteling
Sluiten mijn lieve gunsteling ITA–Ensemble
11 jan '23 t/m 05 feb '23
Ivo van Hove is de eerste regisseur die deze hartverscheurende en tegelijk angstaanjagende roman voor het toneel bewerkt.
Language NP Language no problem de toverbergITA–EnsembleTheater de toverberg
Sluiten de toverberg ITA–Ensemble
09 feb '23 t/m 19 feb '23
Begin 20e eeuw gaat de jonge Hans Castorp naar een sanatorium in het Zwitserse Davos om er zijn neef te bezoeken. Hij wil er drie weken zijn, maar zal zeven jaar blijven. Door ontmoetingen met andere gasten in het kuuroord krijgt hij een meerstemmig beeld van met elkaar botsende visies op het leven.
Language NP Language no problem Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times 3
Sluiten Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
14 feb '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem We Want It All ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans We Want It All
Sluiten We Want It All ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
07 mrt '23 t/m 08 mrt '23
We Want It All neemt het publiek mee op een tocht langs verschillende voorstellingseindes uit het 25-jarige oeuvre van Emio Greco en Pieter C. Scholten.
Language NP Language no problem bloedbruiloftITA–EnsembleTheater bloedbruiloft
Sluiten bloedbruiloft ITA–Ensemble
29 mrt '23 t/m 15 apr '23
Gedreven door een onverwoestbare liefde gaan de bruid en haar minnaar er tijdens het feest vandoor. Een woeste klopjacht wordt ingezet. De afloop is fataal.
Language NP Language no problem vogelsITA–EnsembleTheater vogels
Sluiten vogels ITA–Ensemble
04 apr '23 t/m 22 apr '23
Als de Joodse Eitan en de Arabische Wahida elkaar toevallig ontmoeten in de bibliotheek van New York, worden ze op slag verliefd. Zijn zij een hedendaagse versie van de ‘star crossed lovers’ Romeo en Julia?
Language NP Language no problem kings of warITA–EnsembleTheater kings of war
Sluiten kings of war ITA–Ensemble
26 apr '23 t/m 06 mei '23
In Kings of war voegt Ivo van Hove de toneelstukken Henry V, Henry VI en Richard III van William Shakespeare samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Forum on European Culture
Sluiten Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
04 jun '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.

CONTEXTPROGRAMMERING

Je kunt bij ITA naast bijzondere theater-en dansvoorstellingen ook inspirerende contextprogrammering bezoeken. Om uzelf en/of uw studenten te voeden. Contextprogramma’s zijn altijd een verdieping of verbreding van de inhoud van voorstellingen of zijn actueel gebaseerd op maatschappelijke ontwikkelingen. Programma’s bestaan uit verschillende soorten gesprekken, en er zijn speciale programma’s die we maken in samenwerking met o.a. debatcentra Pakhuis De Zwijger en De Balie. Ook verschillende ‘herdenkingsdagen’ krijgen bij ons ruimte.  

ITA heeft, naast dat we het huis zijn voor een aantal grote festivals als Nederlands Theaterfestival, IDFA, Holland Festival, twee eigen festivals. Het festival Brandhaarden waarin altijd een maken maker of thema centraal staat dat internationaal wordt belicht door voorstellingen en contextprogramma’s. En het festival Lieve Stad, waarin we een zo’n breed mogelijk beeld geven van de verhalen die leven in de stad Amsterdam in al zijn kleurrijke facetten. 

Inleidingen & nagesprekken

Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemble voorstelling De Dokter is bijvoorbeeld een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er vele voorbeelden van voorstellingen die uw onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.

MAAK

MAAK zet studenten in beweging. Door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK workshop kan eindigen in een eindpresentatie maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de studenten zelf. 

In het HBO en WO is er natuurlijk geen specifieke eis meer om met kunsteducatie of burgerschap bezig te zijn. Maar juist in dit onderwijs zijn studenten bezig met allerlei sociale, maatschappelijke, ethische thematieken die in een MAAK-programma op geheel eigen wijze aangevlogen kunnen worden. Op deze manier kunnen boeken en theorie plaats maken voor ervaring en maken en krijgt het onderwijs een andere ‘bodem’ in de student die meegenomen kan worden in de rest van de studie. We denken graag mee voor een project op maat.

Programma's op maat

Omdat kunsteducatie niet meer een ‘vak’ is in vervolgonderwijs is het moeilijk om gestandaardiseerde programma’s aan te bieden. Maar we gaan heel graag in gesprek over op welke manier inhoud van voorstellingen uw onderwijs kunnen verrijken. Dat kan een losse workshop zijn of een serie maaksessies waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verassende werkomgeving waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.

Stagelopen bij ITA

ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wil wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.

Geef jezelf een bijscholing cadeau

Voed (je) nieuwsgierigheid  

Er zijn allerlei boeiende programma’s voor leerlingen en studenten, maar hoe blijf je als docent zelf fris en geïnspireerd? In de trainingen bij ITA duik je dieper de materie in en ga je samen op onderzoek. Tegelijkertijd is er de ruimte om jezelf en elkaar te bevragen en inspireren.  

LEES HIER MEER

CONTACT & RESERVEREN

ONS TEAM
Muriël Besemer | Hoofd ITA Academy
Anne Lotte Heijink | Zakelijk coördinator ITA Academy
Wilma Smilde | Projectleider ITA Academy
Lisa Stronks | Medewerker ITA Academy
Rosa Fontein | Content ITA Academy
Evelien Kanters | Medewerker ITA Academy
Ayşe Nur Salli | Medewerker ITA Academy Dans

RESERVEREN

Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw klas? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.

RESERVEREN