HBO / WO

Een voorstelling bij ITA staat nooit op zichzelf. Er is altijd ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Ook, of misschien wel juist, voor studenten in het hbo en wo. Bij ITA-Academy gaan we graag met hen in gesprek over inspiratie, maatschappelijke ontwikkelingen en theater maken. Inspirerende voorstellingen en spannende workshops leiden tot onderzoek binnen grote vraagstukken en dilemma’s van deze tijd. Doordat zij hun eigen gedachten onderzoeken, verschillende perspectieven ontdekken en deze te koppelen aan de thematiek van een voorstelling, verdiepen en verbreden zij hun vakkennis. En funderen zij gedachten en ideeën. Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van kunsteducatie van ITA-Academy binnen het hbo en wo.

HBO / WO

Voorstellingsbezoek

ITA heeft een selectie toneel- en dansvoorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties als interessante en uitdagende theater- en dansprogrammering van gastgezelschappen. 

Stuk voor stuk voorstellingen die maximaal tot hun recht komen als studenten zich hierop voorbereiden. Op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken de studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het bezoek. ITA Academy bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een op maat gemaakt programma samen.

Bekijk hieronder de selectie van geschikte voorstellingen.

MEER INFO & RESERVEREN
Language NP Language no problem Lehman Trilogy
ITA–EnsembleTheater Lehman Trilogy
Sluiten Lehman Trilogy ITA-ensemble / Guy Cassiers
Slavernij en industrialisering, oorlog en nieuw technologische ontwikkelingen: wat er ook gebeurt in Amerika en zelfs op wereldwijd vlak, de Lehmans weten telkens hoe ze er goed geld mee kunnen verdienen.
Language NP Language no problem age of rage
ITA–EnsembleTheater age of rage
Sluiten age of rage ITA -ensemble / Holland Festival / Bl!indman / La Villette / the Barbican / Ivo van Hove
In Age of Rage vertelt Ivo van Hove een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Deze voorstelling sluit aan bij eerdere grootschalige maatschappelijke producties als Romeinse tragedies en Kings of war.
Language NP Language no problem het jaar van de kreeftITA–EnsembleTheater het jaar van de kreeft
Sluiten het jaar van de kreeft ITA-ensemble / Luk Perceval
Luk Perceval bewerkte voor ITA een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus erin om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.
Language NP Language no problem mijn lieve gunstelingITA–EnsembleTheater mijn lieve gunsteling
Sluiten mijn lieve gunsteling ITA-ensemble / Ivo van Hove
11 jan '23 t/m 03 jun '23
Ivo van Hove is de eerste regisseur die deze hartverscheurende en tegelijk angstaanjagende roman voor het toneel bewerkt.
Language NP Language no problem We Want It All ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans We Want It All
Sluiten We Want It All ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
We Want It All neemt het publiek mee op een tocht langs verschillende voorstellingseindes uit het 25-jarige oeuvre van Emio Greco en Pieter C. Scholten.
Language NP Language no problem bloedbruiloftITA–EnsembleTheater bloedbruiloft
Sluiten bloedbruiloft ITA-ensemble / Wim Vandekeybus
30 mrt '23 t/m 15 apr '23
Gedreven door een onverwoestbare liefde gaan de bruid en haar minnaar er tijdens het feest vandoor. Een woeste klopjacht wordt ingezet. De afloop is fataal.
Language NP Language no problem vogelsITA–EnsembleTheater vogels
Sluiten vogels ITA-ensemble / Alize Zandwijk
05 apr '23 t/m 22 apr '23
Als de Joodse Eitan en de Arabische Wahida elkaar toevallig ontmoeten in de bibliotheek van New York, worden ze op slag verliefd. Zijn zij een hedendaagse versie van de ‘star crossed lovers’ Romeo en Julia?
Language NP Language no problem kings of warITA–EnsembleTheater kings of war
Sluiten kings of war ITA-ensemble / Ivo van Hove
26 apr '23 t/m 06 mei '23
In Kings of war voegt Ivo van Hove de toneelstukken Henry V, Henry VI en Richard III van William Shakespeare samen tot één explosieve voorstelling over leiderschap.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Forum on European Culture
Sluiten Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
04 jun '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.

CONTEXTPROGRAMMERING

Je kunt bij ITA naast bijzondere theater-en dansvoorstellingen ook inspirerende contextprogrammering bezoeken. Om uzelf en/of uw studenten te voeden. Contextprogramma’s zijn altijd een verdieping of verbreding van de inhoud van voorstellingen of zijn actueel gebaseerd op maatschappelijke ontwikkelingen. Programma’s bestaan uit verschillende soorten gesprekken, en er zijn speciale programma’s die we maken in samenwerking met o.a. debatcentra Pakhuis De Zwijger en De Balie. Ook verschillende ‘herdenkingsdagen’ krijgen bij ons ruimte.  

ITA heeft, naast dat we het huis zijn voor een aantal grote festivals als Nederlands Theaterfestival, IDFA, Holland Festival, twee eigen festivals. Het festival Brandhaarden waarin altijd een maken maker of thema centraal staat dat internationaal wordt belicht door voorstellingen en contextprogramma’s. En het festival Lieve Stad, waarin we een zo’n breed mogelijk beeld geven van de verhalen die leven in de stad Amsterdam in al zijn kleurrijke facetten. 

Inleidingen & nagesprekken

Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemble voorstelling De Dokter is bijvoorbeeld een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er vele voorbeelden van voorstellingen die uw onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.

MAAK

MAAK zet studenten in beweging. Door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK workshop kan eindigen in een eindpresentatie maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de studenten zelf. 

In het HBO en WO is er natuurlijk geen specifieke eis meer om met kunsteducatie of burgerschap bezig te zijn. Maar juist in dit onderwijs zijn studenten bezig met allerlei sociale, maatschappelijke, ethische thematieken die in een MAAK-programma op geheel eigen wijze aangevlogen kunnen worden. Op deze manier kunnen boeken en theorie plaats maken voor ervaring en maken en krijgt het onderwijs een andere ‘bodem’ in de student die meegenomen kan worden in de rest van de studie. We denken graag mee voor een project op maat.

Programma's op maat

Omdat kunsteducatie niet meer een ‘vak’ is in vervolgonderwijs is het moeilijk om gestandaardiseerde programma’s aan te bieden. Maar we gaan heel graag in gesprek over op welke manier inhoud van voorstellingen uw onderwijs kunnen verrijken. Dat kan een losse workshop zijn of een serie maaksessies waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verassende werkomgeving waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.

Stagelopen bij ITA

ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wil wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.

Geef jezelf een bijscholing cadeau

Voed (je) nieuwsgierigheid  

Er zijn allerlei boeiende programma’s voor leerlingen en studenten, maar hoe blijf je als docent zelf fris en geïnspireerd? In de trainingen bij ITA duik je dieper de materie in en ga je samen op onderzoek. Tegelijkertijd is er de ruimte om jezelf en elkaar te bevragen en inspireren.  

LEES HIER MEER

CONTACT & RESERVEREN

ONS TEAM
Muriël Besemer | Hoofd ITA-Academy
Anne Lotte Heijink | Zakelijk coördinator ITA-Academy
Wilma Smilde | Projectleider ITA-Academy
Lisa Stronks | Medewerker ITA-Academy
Rosa Fontein | Content ITA-Academy
Evelien Kanters | Medewerker ITA-Academy
Ayşe Nur Salli | Medewerker ITA-Academy Dans

RESERVEREN

Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw klas? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.

NEEM CONTACT OP