HBO / WO

Een voorstelling bij ITA staat nooit op zichzelf. Er is altijd ruimte voor verdieping en ontwikkeling. Ook, of misschien wel juist, voor studenten in het hbo en wo. Bij ITA Academy gaan we graag met hen in gesprek over inspiratie, maatschappelijke ontwikkelingen en theatermaken. Inspirerende voorstellingen en spannende workshops leiden tot onderzoek binnen grote vraagstukken en dilemma’s van deze tijd. Doordat zij hun eigen gedachten onderzoeken, verschillende perspectieven ontdekken en deze koppelen aan de thematiek van een voorstelling, verdiepen en verbreden zij hun vakkennis en vormen zij gedachten en ideeën.

HBO / WO

Voorstellingsbezoek

ITA heeft een selectie toneel- en dansvoorstellingen die aansluit bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties als interessante en uitdagende theater- en dansprogrammering van (inter)nationale gezelschappen. 

Stuk voor stuk voorstellingen die maximaal tot hun recht komen als studenten zich hierop voorbereiden. Op school of bij ons in het theater. Tijdens workshops onderzoeken de studenten hun eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het bezoek. ITA Academy bespreekt graag samen met jou en je opleiding de wensen en stelt een op maat gemaakt programma samen. 

Bekijk hieronder de selectie van geschikte voorstellingen.

MEER INFO & RESERVEREN

ITA ENSEMBLE

Language NP Language no problem julie ITA–Ensemble Theater julie
Sluiten julie ITA Ensemble / Rebecca Frecknall
De jonge Britse sterregisseur Rebecca Frecknall maakt een eigentijdse bewerking van het beroemde stuk van August Strindberg.
Language NP Language no problem Vogels ITA–Ensemble Theater Vogels
Sluiten Vogels ITA Ensemble / Alize Zandwijk
23 apr '24 t/m 03 mei '24
Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.
Language NP Language no problem de dokter
ITA–Ensemble Theater de dokter
Sluiten de dokter ITA Ensemble / Robert Icke
05 mei '24 t/m 17 mei '24
De dokter werd voor het Nederlands Theaterfestival 2022 geselecteerd als een van de beste twaalf voorstellingen van het voorgaande seizoen. De actrices Janni Goslinga en Ilke Paddenburg werden genomineerd voor respectievelijk de Theo d’or en Colombina. 

THEATER

Language NP Language no problem HEAT Theater Rotterdam / Davy Pieters Theater HEAT
Sluiten HEAT Theater Rotterdam / Davy Pieters
Hoe klinkt hitte? Hitte zindert, het kraakt en trilt. In de broeierige voorstelling HEAT vraagt theatermaker Davy Pieters zich af hoe we omgaan met hitte, in onszelf en om ons heen.
Language NP Language no problem Brown Sugar Baby Het Nationale Theater / Eric de Vroedt Theater Brown Sugar Baby
Sluiten Brown Sugar Baby Het Nationale Theater / Eric de Vroedt
07 mei '24 t/m 08 mei '24
Een swingende voorstelling over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie.
Language NP Language no problem The Underground NITE / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg / HIIIT / Guy Weizman Theater The Underground
Sluiten The Underground NITE / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg / HIIIT / Guy Weizman
13 mei '24 t/m 15 mei '24
Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.
Language NP Language no problem Klytaimnéstra tg STAN / Olympique Dramatique / Toneelhuis Theater Klytaimnéstra
Sluiten Klytaimnéstra tg STAN / Olympique Dramatique / Toneelhuis
17 mei '24 t/m 18 mei '24
Een bevraging van hedendaagse (gender)identiteiten en waarheden. Met als vormelijke leidraad: waar neemt intuïtie het over van ratio?

DANS

Language NP Language no problem Song of the Dark Forest Scapino Ballet Rotterdam / Opera2Day / Doelenensemble Dans Song of the Dark Forest
Sluiten Song of the Dark Forest Scapino Ballet Rotterdam / Opera2Day / Doelenensemble
Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble.
Language NP Language no problem Tien Junior Company / Het Nationale Ballet Dans Tien
Sluiten Tien Junior Company / Het Nationale Ballet
Vier eigentijdse premières, één klassiek meesterwerk
Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.
Language NP Language no problem Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Assembly Hall
Sluiten Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
Assembly hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite, viert in april haar Nederlandse première in ITA.

CONTEXT PROGRAMMA'S

Language NP Language no problem Sign of the Times: Natalie Haynes en Eline Arbo over Griekse mythen, de female gaze en het patriarchaat Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Natalie Haynes en Eline Arbo over Griekse mythen, de female gaze en het patriarchaat
Sluiten Sign of the Times: Natalie Haynes en Eline Arbo over Griekse mythen, de female gaze en het patriarchaat Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.

Inleidingen & nagesprekken

Het bezoek aan een voorstelling of contextprogramma bij ITA kan een mooie inleiding zijn op een vak of thema of een verbreding daarvan. Onze ensemblevoorstelling De dokter is een geweldige toneelavond, maar maakt ook thema’s als cancel culture, racisme, rolpatronen en medische ethiek invoelbaar. Zo zijn er veel voorstellingen die jouw onderwijsthema’s kunnen verrijken. Een inleiding en/of nagesprek bij een voorstelling geeft nog meer verdieping en maakt een avond theater helemaal rond.

CONTEXTPROGRAMMERING

Je kunt bij ITA naast bijzondere theater- en dansvoorstellingen ook inspirerende contextprogrammering bezoeken om jezelf en/of jouw studenten te voeden. Contextprogramma’s zijn een verdieping of verbreding van de inhoud van voorstellingen of zijn actueel gebaseerd op maatschappelijke ontwikkelingen. Programma’s bestaan uit verschillende soorten gesprekken en we maken speciale programma’s in samenwerking met o.a. debatcentra Pakhuis De Zwijger en De Balie. Ook verschillende herdenkingsdagen krijgen bij ons ruimte.   

ITA heeft, naast dat we het huis zijn voor een aantal grote festivals als Nederlands Theaterfestival en IDFA, twee eigen festivals. Het festival Brandhaarden waarin altijd een maker of thema centraal staat dat internationaal wordt belicht door voorstellingen en contextprogramma’s. Het festival Lieve Stad, waarin we een zo breed mogelijk beeld geven van de verhalen die leven in de stad Amsterdam in al zijn kleurrijke facetten.  

MAAK

MAAK zet studenten in beweging. Door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan vorm te geven, zodat ze gestalte krijgen en met anderen kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK-workshop kan eindigen in een eindpresentatie, maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de studenten.  

In het HBO en WO is er geen specifieke eis om met kunsteducatie of burgerschap bezig te zijn. Maar juist in dit onderwijs zijn studenten bezig met allerlei sociale, maatschappelijke, ethische thematieken die in een MAAK-programma op geheel eigen wijze aangevlogen kunnen worden. Op deze manier kunnen boeken en theorie plaatsmaken voor ervaring en krijgt het onderwijs een andere ‘bodem’ in de student die meegenomen kan worden in de rest van de studie. We denken graag mee voor een project op maat. 

Programma's op maat

Omdat kunsteducatie geen vak is in vervolgonderwijs, kloppen gestandaardiseerde programma’s vaak niet. We gaan heel graag in gesprek over de manier, waarop de inhoud van voorstellingen jouw onderwijs kan verrijken. Dat kan een losse workshop zijn of een serie MAAK-sessies, waarin we met studenten werken en een thema verder uitdiepen. Ons gebouw is een inspirerende en verrassende werkomgeving, waarin nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.

Stagelopen bij ITA

ITA is een grote organisatie met veel verschillende afdelingen die jaarlijks ruimte hebben voor stagiaires om hun talenten te ontwikkelen in een creatieve omgeving. Denk hierbij aan de volle breedte van het theaterbedrijf, van gebouwbeheer tot marketing en van publieksbegeleiding tot techniek. Wij stellen het op prijs als u studenten wil wijzen op de mogelijkheid stage te lopen bij ITA.

Geef jezelf een bijscholing cadeau

Voed (je) nieuwsgierigheid  

Er zijn allerlei boeiende programma’s voor leerlingen en studenten, maar hoe blijf je als docent zelf fris en geïnspireerd? In de trainingen bij ITA duik je dieper de materie in en ga je samen op onderzoek. Tegelijkertijd is er de ruimte om jezelf en elkaar te bevragen en inspireren.  

LEES HIER MEER

CONTACT & RESERVEREN

ONS TEAM
Anne Lotte Heijink | hoofd ITA Academy
Wilma Smilde | projectleider ITA Academy
Rosa Fontein | medewerker ITA Academy
Diederik Imfeld | medewerker ITA Academy
Iris Pattiapon | medewerker ITA Academy
Joanne Purperhart | medewerker ITA Academy
Ayşe Nur Salli | medewerker ITA Academy

ITA Academy heeft een team van ruim vijftig bevoegde kunstvakdocenten die op freelancebasis bij ITA werken.

RESERVEREN
Heeft u interesse in het bijwonen van een van onze voorstellingen of programma's met uw klas? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op via educatie@ita.nl.

NEEM CONTACT OP