Re-broadcasts, on demands & lesbrieven

Naast livestreams bieden wij dit seizoen speciaal voor het onderwijs ook re-broad-casts aan van ITA live voorstellingen die u online kunt bekijken met uw klas. Dit kan bij u op school of bij ITA op groot scherm in onze theaterzaal. Ook bieden wij drie registraties aan die u altijd kunt kijken met uw klas.

Re-broadcasts

De ITA-ensemblevoorstellingen die in de live stream geweest zijn, zijn opgenomen, en die nog komen zullen opgenomen worden. Wij noemen dit een re-broadcast van een voorstelling. Deze re-broadcasts bieden wij aan het onderwijs aan, zodat het voor u mogelijk is onze voorstellingen op uw eigen moment met uw leerlingen te kijken in ITA op een groot scherm.

VOORSTELLINGEN BESCHIKBAAR ALS ENCORE

ITALive: Medea - Internationaal Theater Amsterdam

MEDEA

Is Medea de populairste van alle Griekse tragedies? Ze is in elk geval de huiveringwekkendste. Simon Stone vermengt het stuk van Euripides met de waargebeurde geschiedenis van Debora Green, een Amerikaanse vrouw die in de jaren ’90 haar kinderen doodde.

DOWNLOAD HIER DE LESBRIEF BIJ MEDEA
ITALive: De stille kracht - Internationaal Theater Amsterdam

De stille kracht

Een meeslepend verhaal, naar het boek van Louis Couperus. Over de misverstanden en het onbegrip tussen culturen, en ook tussen naaste familieleden. De ondergang van Otto van Oudijck maakt ons pijnlijk bewust van de onmogelijkheid om de ander volledig te doorgronden.

DOWNLOAD HIER DE LESBRIEF BIJ DE STILLE KRACHT

On demands

Naast livestreams bieden wij dit seizoen ook registraties aan die u online kunt bekijken met uw klas. Bij deze drie voorstellingen bieden wij een passende lesbrief aan, die u gratis kunt downloaden. Bekijk hieronder welke registraties wij aanbieden:

La voix humaine - Internationaal Theater Amsterdam

regie Ivo van Hove | van Jean Cocteau

La voix humaine

Met La voix humaine (1928) schreef Jean Cocteau de ultieme afscheidsmonoloog. Een vrouw belt voor de laatste keer met haar ex-geliefde. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Langzaamaan ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed heeft gekozen voor een ander.

Bekijk hier de registratie van La voix humaine.

Download hier de gratis lesbrief bij La voix humaine
Het temmen van de feeks - Internationaal Theater Amsterdam

regie Ivo van Hove | van William Shakespeare

Het temmen van de feeks

Katharina (Halina Reijn) staat bekend als de feeks. Ze is eigenzinnig, ontvlambaar en weigert zich te onderwerpen aan een man. Dit alles in tegenstelling tot haar voorbeeldige zus Bianca, die echter niet zal trouwen, voordat er voor Katharina een man gevonden is. Als Petruchio (Hans Kesting) een vrouw zoekt, valt zijn oog op de weerbarstige schoonheid van deze feeks. Zijn vrienden verklaren hem voor gek, maar hij heeft zo zijn methodes. En tot ieders verbazing laat zij zich temmen. Katharina en Petruchio zijn tot elkaar veroordeeld als beul en slachtoffer. Uiteindelijk gaan ze totaal in elkaar op.

Bekijk hier de registratie van Het temmen van de feeks.

Download hier de gratis lesbrief bij Het temmen van de feeks
Opening night - Internationaal Theater Amsterdam

regie Ivo van Hove | van John Cassavetes

Opening night

Vlak voor de première van het toneelstuk De Tweede Vrouw is Myrtle Gordon getuige van de dood van één van haar trouwste fans, Nancy. Ze kan de beelden van het ongeluk niet vergeten en het spelen van haar rol raakt onlosmakelijk verbonden met de dood van het meisje, in wie ze veel van zichzelf herkent. Terwijl haar wereld langzaam in scherven valt, probeert Myrtle wanhopig overeind te blijven. Ze ziet maar één uitweg: om vat te krijgen op haar rol brengt ze het dode meisje in haar verbeelding tot leven.

Bekijk hier de registratie van Opening night

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Livestreams & lesbrieven Livestreams & lesbrieven
Language NP Language no problem Lesprogramma bij Alice in Wonderland Lesprogramma bij Alice in Wonderland