Encores, on demands & lesbrieven

Omdat wij dicht op de huid van het maakproces van onze eigen voorstellingen zitten kunnen we op maat workshops en randprogramma’s bij onze voorstellingen ontwikkelen. Door de huidige Corona-maatregelen is het nu echter onmogelijk voor ons om bezoek aan ita-ensemble voorstellingen aan te bieden, daarom bieden wij nu registraties (on demands) van onze voorstellingen aan. Zodat u alsnog met uw klas kunt kijken naar onze voorstellingen en we u daar nog steeds mooie randprogramma’s en workshops bij kunnen bieden, die in contact staan met het materiaal van de voorstellingen.

Encores

De ITA-ensemblevoorstellingen die in de live stream geweest zijn, zijn opgenomen, en die nog komen zullen opgenomen worden. Wij noemen dit een encore van een voorstelling. Deze encores bieden wij aan het onderwijs aan, zodat het voor u mogelijk is onze voorstellingen op uw eigen moment met uw leerlingen te kijken.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Het encore-educatiepakket bestaat uit: een theaterdocent die op locatie een inleiding en nagesprek met de groep doet, en de link van de voorstelling.
U organiseert zelf de geschikte omstandigheden om de voorstelling te kijken. Ons verzoek hierbij is:
* Een ruime ruimte, waar u met uw groep niet gestoord wordt, waar geen geluid van buiten binnen komt, waar de leerlingen comfortabel kunnen zitten, en die goed te blinderen is.
* Een groot scherm, minimaal 3x4 meter, voor goed beeld.
* Losse boxen, of koptelefoons voor goed geluid.

U kunt hierbij denken aan de theaterzaal van uw school, maar mooier zou nog zijn als u een deal kunt sluiten met het lokale filmhuis of theater. U kunt ook bij ons informeren of het in ITA in huis kan.

Kosten voor de encore inclusief inleiding en nagesprek zijn € 400 voor 1x kijken, of € 600,- voor 2x kijken.

Dit basispakket, is uit te bereiden met een voorbereidende workshop bij de voorstelling, door dezelfde theaterdocent, ook op locatie. Deze workshop verbindt de leerlingen persoonlijk met de thematiek van de voorstelling. Voor de workshop is een ruimte nodig waarin gespeeld, gerend, en een grote kring gevormd kan worden.

Kosten voor de voorbereidende workshop z
ijn € 50,- per lesuur, voor een groep van max 22 leerlingen en maximaal 2 aansluitende lesuren.

MEER INFORMATIE & RESERVEREN

VOORSTELLINGEN BESCHIKBAAR ALS ENCORE

ITALive: Medea - Internationaal Theater Amsterdam

MEDEA

Is Medea de populairste van alle Griekse tragedies? Ze is in elk geval de huiveringwekkendste. Simon Stone vermengt het stuk van Euripides met de waargebeurde geschiedenis van Debora Green, een Amerikaanse vrouw die in de jaren ’90 haar kinderen doodde.

DOWNLOAD HIER DE LESBRIEF BIJ MEDEA
ITALive: De stille kracht - Internationaal Theater Amsterdam

De stille kracht

Een meeslepend verhaal, naar het boek van Louis Couperus. Over de misverstanden en het onbegrip tussen culturen, en ook tussen naaste familieleden. De ondergang van Otto van Oudijck maakt ons pijnlijk bewust van de onmogelijkheid om de ander volledig te doorgronden.

DOWNLOAD HIER DE LESBRIEF BIJ DE STILLE KRACHT

On demands

Naast livestreams bieden wij dit seizoen ook registraties aan die u online kunt bekijken met uw klas. Bij deze drie voorstellingen bieden wij een passende lesbrief aan, die u gratis kunt downloaden. Bekijk hieronder welke registraties wij aanbieden:

La voix humaine - Internationaal Theater Amsterdam

regie Ivo van Hove | van Jean Cocteau

La voix humaine

Met La voix humaine (1928) schreef Jean Cocteau de ultieme afscheidsmonoloog. Een vrouw belt voor de laatste keer met haar ex-geliefde. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Langzaamaan ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed heeft gekozen voor een ander.

Bekijk hier de registratie van La voix humaine.

Download hier de gratis lesbrief bij La voix humaine
Het temmen van de feeks - Internationaal Theater Amsterdam

regie Ivo van Hove | van William Shakespeare

Het temmen van de feeks

Katharina (Halina Reijn) staat bekend als de feeks. Ze is eigenzinnig, ontvlambaar en weigert zich te onderwerpen aan een man. Dit alles in tegenstelling tot haar voorbeeldige zus Bianca, die echter niet zal trouwen, voordat er voor Katharina een man gevonden is. Als Petruchio (Hans Kesting) een vrouw zoekt, valt zijn oog op de weerbarstige schoonheid van deze feeks. Zijn vrienden verklaren hem voor gek, maar hij heeft zo zijn methodes. En tot ieders verbazing laat zij zich temmen. Katharina en Petruchio zijn tot elkaar veroordeeld als beul en slachtoffer. Uiteindelijk gaan ze totaal in elkaar op.

Bekijk hier de registratie van Het temmen van de feeks.

Download hier de gratis lesbrief bij Het temmen van de feeks
Opening night - Internationaal Theater Amsterdam

regie Ivo van Hove | van John Cassavetes

Opening night

Vlak voor de première van het toneelstuk De Tweede Vrouw is Myrtle Gordon getuige van de dood van één van haar trouwste fans, Nancy. Ze kan de beelden van het ongeluk niet vergeten en het spelen van haar rol raakt onlosmakelijk verbonden met de dood van het meisje, in wie ze veel van zichzelf herkent. Terwijl haar wereld langzaam in scherven valt, probeert Myrtle wanhopig overeind te blijven. Ze ziet maar één uitweg: om vat te krijgen op haar rol brengt ze het dode meisje in haar verbeelding tot leven.

Bekijk hier de registratie van Opening night

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Livestreams & lesbrieven Livestreams & lesbrieven
Language NP Language no problem Lesprogramma bij Alice in Wonderland Lesprogramma bij Alice in Wonderland