04 september / Internationaal Theater Amsterdam

Denise de Boer treedt aan als nieuwe zakelijk directeur bij ITA

Vandaag maakt de Raad van Toezicht bekend dat zij voornemens is Denise de Boer per 1 oktober 2023 te benoemen als zakelijk directeur bij ITA. De Boer, momenteel nog kwartiermaker / projectdirecteur bij Kunstmuseum Flevoland, zal samen met algemeen directeur Clayde Menso en artistiek directeur Eline Arbo deel uitmaken van ITA’s driekoppige directie.

Denise de Boer (1984) is een ervaren bestuurder in de culturele sector. Zij was sinds 2020 kwartiermaker voor een nieuw kunstmuseum in Almere. In opdracht van de drie overheden (het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeente Almere) onderzocht zij de mogelijkheden voor een nieuwe museale voorziening voor grootschalige hedendaagse kunst en landschapskunst in Almere, Flevoland en gaf zij het zowel zakelijk als inhoudelijk vorm. Met een grootschalig pilot project, M. genaamd, creëerde de Boer draagvlak onder inwoners en stakeholders.

Daarvoor was De Boer bijna vijf jaar zakelijk adjunct-directeur bij het Frans Hals Museum waarbij zij mede leiding gaf aan een omvangrijke transformatie van het museum. Denise is cum laude afgestudeerd in bedrijfseconomie (MSc in Finance) en museumstudies (MA).

Leontine van der Goes, voorzitter Raad van Toezicht: ‘We zijn heel blij met de komst van Denise de Boer als zakelijk directeur van ITA. Denise heeft ruime ervaring als bestuurder in de culturele sector en beschikt over expertise op het gebied van financiën en veranderprocessen. Zij houdt ervan om anderen te inspireren en weet zaken op een prettige manier voor elkaar te krijgen. Het zijn deze visie en leiderschapsstijl die een perfect match zijn voor ITA. Samen met mede-directeuren Clayde Menso en Eline Arbo staat er een energiek, ambitieus, verbindend en complementair directieteam.’-|-Directeuren Clayde Menso en Eline Arbo: ‘Wij zijn enorm verheugd en trots dat Denise de Boer met haar stevige financiële profiel, bevlogenheid en bestuurlijke ervaring ons directieteam compleet maakt. We kijken ernaar uit om samen met haar, onze medewerkers en partners de toekomst van ITA verder vorm te geven.’

Denise de Boer: ‘ITA is een unieke instelling met een prachtige schouwburg in het hart van Amsterdam en een wereldberoemd ensemble. Bij ITA ervaar je de schoonheid van de podiumkunsten en word je geconfronteerd met actuele en urgente thema’s, die aanzetten tot nadenken en een gesprek. ITA is ook dé plek voor ontmoetingen, talentontwikkeling en educatie. Als zakelijk directeur zal ik mij ten volle inzetten om de financiële en organisatorische condities te creëren die nodig zijn voor een blijvend succesvol en toekomstbestendig ITA.’

© fotograaf Erwin Budding