06 september / Internationaal Theater Amsterdam

ITA-Gala: Een avond voor de stad

Terugkijkend op dinsdag 5 september, kunnen we met trots zeggen dat het ITA-Gala een absoluut hoogtepunt was in ons nog prille seizoen. Het markeert het begin van een langdurige investering in cultuureducatie in onze stad en daarbuiten.


Internationaal Theater Amsterdam belooft in de komende twee jaar zestien scholen uit verschillende wijken in Amsterdam kosteloos uit te nodigen in de schouwburg op het Leidseplein, met als doel jongeren de kans te geven om in aanraking te komen met theater en cultuur. Wij streven ernaar langdurig bij te dragen aan de cultuureducatie in Amsterdam en de rest van het land, om de levens van jonge mensen te openen voor nieuwe mogelijkheden en inspiratie.

Het programma, gepresenteerd door Sosha Duysker, was een bijzondere samensmelting van gevestigde namen zoals meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en ons eigen ITA-ensemble, maar ook werk van jonge en opkomende talenten zoals choreograaf Dalton Jansen en de jongeren die de afgelopen jaren hebben meegespeeld in één van onze ITA-junior producties.

-|-
Een viering van cultuur, gemeenschap en de belofte van een betere toekomst voor de stad Amsterdam. Dankzij de steun en betrokkenheid van onze vrienden, donateurs, corporate partners en fondsen kunnen wij ervoor zorgen dat 1600 leerlingen kennis kunnen maken met de magie van het theater. Midden in ons Amsterdam.

Wij kijken terug op een uitzonderlijk speciale avond en beloven te blijven bouwen aan een stad waarin kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn.