13 januari / Internationaal Theater Amsterdam

Ravian van den Hil en Richard Kofi versterken team van programmeurs

Ravian van den Hil en Richard Kofi versterken het team van programmeurs van Internationaal Theater Amsterdam. Met deze twee programmeurs breidt ITA haar team uit met twee inspirerende visies die het programma aanbod verrijken.


Per 1 februari treedt Ravian Van den Hil (1985) aan als programmeur theater. Hij richt zich op de programmering van de structureel ondersteunde Nederlandse en Vlaamse gezelschappen, en heeft speciale aandacht voor de doorstroom van kleine en middenzaal voorstellingen naar de grote ITA-podia.

Richard Kofi (1988) start op 1 maart als programmeur theater en richt zich op makers, gezelschappen en projecten waarbij de verbinding tussen ITA en de stad centraal staat. Zijn focus ligt op het diverser maken van de programmering van het theater.

-|-Beide programmeurs dragen bij aan de keuze van makers en voorstellingen binnen de internationale programmering en festivals als Brandhaarden, IDFA on Stage, Lieve Stad, en de Black Achievement Month.

Clayde Menso, directeur Internationaal Theater Amsterdam, over de nieuwe programmeurs: “Ravian en Richard hebben een stevig track record in het bijeenbrengen van bijzondere en aansprekende verhalen en (nieuw) publiek. Hun brede ervaring, netwerk en eigentijdse visie op programmeren maakt ze uitstekende programmeurs voor ITA. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking.”

Ravian van den Hil

Ravian van den Hil (Rotterdam, 1985) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam (BA Theaterwetenschap), Rose Bruford College Londen (BA European Theatre Arts) en het Chelsea College of Art and Design te Londen (MA Curating). Als programma manager voor het productiehuis Muziekgebouw en voormalig lid van het programma team van het Holland Festival was hij voor verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verdiepende context programma’s. Van den Hil treedt per februari ’23 in dienst als programmeur bij Internationaal Theater Amsterdam.

Richard Kofi

Richard Kofi (Wageningen, 1988) volgde een bachelor Arts and Culture Studies en een master American Studies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast beeldend kunstenaar is Kofi programmeur en curator. In zijn praktijk onderzoekt hij on-afgeronde geschiedenissen en geeft deze speculatieve toekomsten. Bij zijn aanpak zijn heden, verleden en toekomst aan elkaar verbonden. Samen met Simone Zeefluik presenteert hij de podcast Project Wiaspora, over de alledaagsheid van kunst, cultuur en activisme. Na zijn functie als programmeur bij het Bijlmer Parktheater versterkt hij vanaf maart ’23 het team van programmeurs bij Internationaal Theater Amsterdam.