Danser

Ischa Statie

Ischa is een danser en dansmaker actief in Nederland en Zweden. Hij heeft gedanst bij Skånes Dansteater en gewerkt met toonaangevende choreografen zoals Örjan Andersson, Marina Mascarell, en Lidia Voss. Recentelijk heeft hij samengewerkt choreografen Jordy Dik, Andreas Denk/ Plan-d, Jelena Kostic en filmregisseur Johan Kramer.

Zijn werk als dansmaker is te zien op festivals zoals ITS, Cinedans en Musica Sacra. Hij werkt met verschillende instellingen als Danscentrum Syd in Malmö, Compass Dance in Härnösand en Buitenplaats Brienoord in Rotterdam, waar in samenwerking met festival 2turven Hoog en Jong Beginnen aan het project Tasting Bodies LAB werkt. Eerder creëerde hij "Waar wij zijn", een succesvolle coproductie met Lazy Susan & Co, ondersteund door de Gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad en maakte hij in opdracht van Skånes Dansteater The Things We Don't Know, in samenwerking met Lund Dans och Musikal.

Naast zijn dansopleiding heeft Ischa een uitgebreide muzikale achtergrond en werkte hij als pianist, componist en assistent-choreograaf voor Be-Voice Berlin. Daarnaast was hij betrokken als regie-assistent bij Nicole Beutler en programmeringsassistent bij Korzo.