Acteur

Mente Wijsman

Mente Wijsman (2010) wil vanaf zijn piepjonge jaren al graag acteur worden. Vanaf zijn 8e zit Mente op de NKT-Theaterschool (Nederlands Kinder Theater). Hij deed mee aan verschillende producties van de NKT-theaterschool in theater De Purmaryn. Dit theaterseizoen zit hij in de Wijk Jury JONG van Purmerend, deze Wijk Jury mag verschillende voorstellingen beoordelen.

Mente zijn eerste acteerervaring voor televisie was in een reclame voor pindakaas. Daar proefde hij hoe leuk het was om mee te mogen draaien op een set. Recent speelde hij een kleine rol in Het Klokhuis. Hij deed diverse audities voor theater en film en ervoer dat je daar veel van leert én dat je daar ook geregeld de deksel op je neus krijgt. Bovenal is er verwondering dat iets dat zó leuk is, toch ook echt je werk kan zijn.

Mente zit op Xplore Agora Amsterdam in het 3e jaar. Een school waar je je eigen leerdoelen bepaalt, dat komt goed uit als je je ook graag bezighoudt met acteren! Daarnaast speelt hij volleybal, zingt hij al jaren en leert hij zichzelf pianospelen.

In seizoen 23|24 is Mente bij ITA te zien in Medea (regie Simon Stone).