Acteur

Nastaran Razawi Khorasani

Nastaran Razawi Khorasani (1987) is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is zowel theater- en dansmaker als acteur en speelde o.a. bij het Ro Theater, Maas theater en dans en Nineties Productions.

In seizoen 23|24 is zij bij ITA te zien in Vogels (regie Alize Zandwijk).

C.V.

Tijdens het Nederlands Theaterfestival 2014 won Nastaran de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumpresentatie voor haar rol in CASH van Maas theater en dans. In 2020 ontving ze een nominatie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek voor haar oeuvre als choreograaf. Met haar voorstelling Songs for no one won ze in Nederland in 2020 de BNG Bank Theaterprijs voor beste concept en in 2021 de BNG Bank Theaterprijs voor de beste voorstelling van het seizoen van theatermakers onder de 35 jaar. De jury van het TheaterFestival Vlaanderen selecteerde Songs for no one als een van de meest belangwekkende voorstellingen van seizoen 21|22.

Samen met Davy Pieters vormt Nastaran het makersduo Kobe waarmee ze op dit moment aan een geënsceneerde documentaire werkt, Fereshteh’s Beauty Salon (werktitel).

Foto: Julian Maiwald