ITA-2

Door ITA-2 - het platform van ITA voor de ontwikkeling van (regie)talent - werden sinds 2007 twaalf producties uitgebracht i.s.m. Toneelschuur Producties en Frascati Producties: drie regies van Thibaud Delpeut: Britannicus (Jean Racine), Antigone-Kreon-Oidipous (een bewerking van Sofokles' Thebaanse tragedies) en Al mijn zonen (Arthur Miller), twee regies van Eric de Vroedt: A Streetcar Named Desire (Tennessee Williams) en Glengarry Glen Ross (David Mamet), Rashomon-effect in een regie van Joachim Robbrecht en Kat op een heet zinken dak (Tennessee Williams) in een regie van Jacob Derwig.

In 13|14 maakt Julie Van den Berghe met Lorca's Bloedbruiloft haar ITA-2 debuut en in 15|16 regisseerde ze Liliom (Ferenc Molnàr). Maren E. Bjørseth gooide hoge ogen in 14|15 met Hugo Claus' Een bruid in de morgen. In 16|17 maakte ze Emilia Galotti, haar tweede ITA-2 productie en in 18|19 volgde In wankel evenwicht.

Het meerjarig partnerschap is gericht op een stapsgewijze ontwikkeling van het regisseurschap, waarbij de alliantiepartners hun expertise inzetten en het werken binnen grotere organisaties centraal staat.

Ondertussen hebben Antigone-Kreon-Oidipous, Glengarry Glen Ross en Al mijn zonen de weg naar de grote zaal afgelegd en ging Een bruid in de morgen op Nederlandse tournee. Ook de komende jaren blijft ITA investeren in regietalent: ITA-2 als kweekvijver voor de regisseurs van de toekomst.

ITA-2