Toegankelijkheid

Om uw bezoek zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen voorziet ITA in speciale voorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Toegankelijkheid

Rolstoel- en scootmobielgebruikers

ITA is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn aangepaste liften en aangepaste toiletten. In de zalen is er plaatsruimte vrijgehouden voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Gelieve deze voorbehouden plaatsen steeds telefonisch te boeken bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11 zodat wij kunnen garanderen dat deze voor u ter beschikking zijn.

Scootmobielen worden om veiligheidsredenen niet toegelaten. Voor het vervoer naar de zalen kunt u gebruik maken van een leenrolstoel.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is het goed om te weten dat er van lift tot Rabozaal nog een redelijk afstand te voet dient te worden afgelegd.

Boventiteling

Anderstalige voorstellingen worden in het Nederlands boventiteld. De Nederlandse boventitels zijn, waar u ook in de zaal plaatsneemt, overal leesbaar.

De ITA-ensemblevoorstellingen worden op donderdag van Engelse boventiteling voorzien. Opgelet, deze Engelstalige boventiteling is niet vanaf elke stoel te zien. In de Rabozaal zijn de boventitels leesbaar vanaf rij 9 en hoger en in de Grote zaal op de parterre midden vanaf rij 9 en hoger, het 1e balkon midden en het 2e balkon midden. Tijdens het aankoopproces wordt aangegeven of uw stoel wel of geen zicht biedt op de boventiteling. We raden bezoekers die van boventiteling afhankelijk zijn aan om de aanwijzingen te volgen zodat u tegelijkertijd het podium én de boventitels in één oogopslag kunt bekijken.

Slechthorenden

In beide zalen is speciale gehoorversterking aanwezig. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

U kunt het apparaatje ophalen (en weer retourneren) bij de gastpersoon in de infohal. We vragen u om bij het ophalen een onderpand (mag eender welk pasje zijn met minimaal uw naam op) achter te laten. Bij het inleveren ontvangt u uw onderpand terug.

Slechtzienden

Getrainde blindengeleidehonden en (SOHO)hulphonden zijn welkom, mits u hun komst vooraf meldt bij het bespreekbureau +31 (0)20 624 23 11.

Gehandicaptenparkeerkaart

Voor Amsterdammers met een Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of een Europese gehandicaptenparkeerkaart (EGP) geldt gratis parkeren. Voor bezoekers aan de stad is een dagkaart beschikbaar. Deze is bij Cition Parkeermanagement af te halen.

Overzicht van gehandicaptenparkeerplaatsen in Amsterdam

Hidden Disabilities Sunflower

Niet alle beperkingen zijn zichtbaar; sommige zijn verborgen en niet direct herkenbaar, zoals leermoeilijkheden, geestelijke gezondheidsproblemen en mobiliteits-, spraak-, visuele of gehoorstoornissen. Het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower-keycord wijst mensen (waaronder personeel, collega's en zorgverleners) er discreet op dat men misschien extra steun, hulp of wat meer tijd nodig heeft.

ITA ondersteunt dit initiatief en onze medewerkers staan klaar om dragers van het keycord te (h)erkennen, zodat hun ervaring tijdens een bezoek extra fijn is.